eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tart a terrorizmustól a bal- és a jobboldal is

Nincs különösebb különbség a baloldali és jobboldali szimpatizánsok között a bevándorlás és a terrorizmus veszélyének megítélésében - derül ki a Nézőpont Intézet a Magyar Időknek készített közvélemény-kutatásából - közölte Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatója.

A Magyar Idők hétfőn tette közzé a Nézőpont szeptember 18. és 21. között ezer ember megkérdezésével készült kutatása eredményeit. E szerint a magyarok 81 százaléka gondolja, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, ezt mindössze a teljes felnőtt népesség 15 százaléka véli valószínűtlennek. E kérdéskörben tízből nyolc baloldali szimpatizáns (82 százalék) is azonosan vélekedik, míg az ismeretlen pártpreferenciájúak 77 százaléka ugyancsak tart egy újabb migrációs hullámtól - tették hozzá.

A felmérés szerint csak a magyarok 8 százaléka kételkedik a terrorveszélyt illetően, míg 89 százalékuk szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa. E kérdésben sem tér el a baloldaliak és az ismeretlen pártpreferenciájúak véleménye - írta a Nézőpont, kifejtve: 89-89 százalék tart valószínűnek egy újabb támadást. "Az intézet szerint mindez jól mutatja a bevándorlás és a terrorizmus megítélésének pártszimpátiát felülíró jellegét" - fogalmaztak a cikkben.

A Magyar Idők felidézte a közelmúltban a Századvég Alapítvány által ismertetett közvélemény-kutatását is, amely szerint a magyarok 72 százaléka elutasítja a menedékkérők uniós tagállamok közötti automatikus szétosztását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×