eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fodor Gábor: az érvénytelen voksok mennek a kukába

A kvótareferendumon való részvétel és az igen szavazatok mellett kampányol a Magyar Liberális Párt - jelentette ki a szervezet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az ellenzéki oldalon valóban nincs egyetértés az október 2-i kvótareferendum ügyében, a liberálisok álláspontja ugyanakkor határozottan eltér attól, amit a baloldal képvisel – mondta Fodor Gábor.

A Magyar Liberális párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában kitért arra is, hogy a pártja által képviselt értékek is markánsan eltérnek a baloldali értékektől. Ők ugyanis az egyént, az embert és a szabadságot állítják a középpontba, míg a jobboldali pártok a hagyományt, a baloldali pártok pedig az egyenlőséget helyezik a fókuszba.

A betelepítés elleni népszavazással összefüggésben rámutatott: az ellenzéken belül a baloldali pártok nagyon szivárványos képet mutatnak az álláspontjukban.

„Nekem is néha nehézséget okoz eligazodni ebben, mert van, aki a bojkott mellett van – én ezt a bojkottot politikailag hibás álláspontnak tartom –, és van, aki azt mondja, hogy nem kell elmenni. Ezt nekem is nehéz megérteni, hogy mi a különbség” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Fodor Gábor szerint az is hibás álláspont, ha valaki amellett kampányol, hogy érvénytelenül kell szavazni.

„Azt a magyarázatot hallottam erre legutóbb az MSZP elnökétől, hogy az a különbség a bojkott és a nem kell elmenni között, hogy a nem kell elmenni azt jelenti: delegálnak a szavazókörökbe megfigyelőket, és azt mondják az embereknek, hogy ne menjenek el. Aztán van az érvénytelen szavazat álláspontja, amit szintén politikailag hibás álláspontnak tartok: szerintem ezt a kérdést felelőtlenség elviccelni. Senkit nem fog érdekelni az érvénytelen szavazatok száma, senkit, az megy a kukába” - fogalmazott a liberálisok elnöke.

Fodor Gábor megjegyezte, hogy a pártja által a Kúriánál és az Alkotmánybíróságnál megtámadott kérdést nem lett volna szabad a kormánynak népszavazásra bocsátania, mert az indulatokat gerjeszthet.

Hozzátette: az igen szavazat a Liberális Párt szerint az európai értékek támogatását, illetve a kormány politikájának elutasítását jelenti.

Fodor Gábor közös európai megoldást tart szükségesnek a migráció ügyében. Azt is hangsúlyozta: a válságot az azt okozó konfliktusok helyszínén kell megpróbálni kezelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×