eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A rendkívüli helyzetről tárgyalnak a főrendőrök Budapesten

Az Európai Fővárosok Rendőrfőkapitányainak 38. Kongresszusa zajlik Budapesten szeptember 9-e és szeptember 11-e között.

A nemzetközi rendezvényen 30 európai és kettő Európán kívüli ország fővárosainak főkapitányai vesznek részt, ahol megosztják egymással azon gyakorlatokat, melyek előremutatóak és biztosítják az országok közötti tapasztalatcserét.

Budapest elsőként ad otthont az 1979. óta évente megrendezett szakmai találkozónak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a kongresszust 2016. szeptember 9-e és szeptember 11-e között rendezi meg a Rendőrségi Igazgatási Központban.

A rendezvényen hagyományosan az európai fővárosok rendőrfőkapitányai, valamint a rendfenntartásban érdekelt szervezetek felsővezetői vesznek részt, amely Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány hivatalos megnyitó beszédével kezdődött.

A konferencia fő témája a rendkívüli helyzetek esetén teendő elsődleges rendészeti és bűnügyi intézkedések bemutatása, amelyen a házigazda Budapest rendőrfőkapitányán túl előadást tart Belgium, Észtország, Franciaország, Izland, Lengyelország, Oroszország, az Egyesült Királyság, valamint Spanyolország delegációja is.

A konferencián a korábban, illetve a közelmúltban bekövetkezett rendkívüli helyzetek kezeléséhez kapcsolódóan előadásában mutatja be a brüsszeli, a párizsi és a madridi rendőr-főkapitányság delegációjának vezetője, a tett közbiztonsági és bűnügyi intézkedéseket és ezek hatását.

Forrás: police.hu

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×