INFORÁDIÓ 
2019. február 19. kedd
Zsuzsanna

hírek

inforádió

belföld

planetárium

népliget

vihar

beázás

csillagvizsgáló

Továbbra sem tudni, mikor nyithat ki a Planetárium

Infostart / InfoRádió

Megkezdődött a Planetárium helyreállítása, miután a népligeti intézmény augusztus 22-én annyira beázott, hogy be kellett zárni.

Vízálló lámpákat szerelnek fel, és leverik az átázott vakolatot a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Budapesti Planetáriumában. Augusztus 22-e óta folyamatosan dolgoznak, de Piróth Eszter igazgató még nem tudta megmondani, hogy mikor nyitnak ki újra.

A beázást továbbra sem tudjuk továbbra megállítani. Ha nagy eső jön, továbbra is be fog folyni a víz, de legalább nem lesz életveszélyes vagy balesetveszélyes a helyzet. Bízom abban, hogy a hét végére vagy a jövő hét elejére már meg tudjuk mondani, hogy ki tudunk-e nyitni, és mikor tudunk kinyitni. De ezen a héten és a jövő héten még biztosan nem tudunk látogatókat fogadni” - közölte Piróth Eszter.

A helyreállítást saját maguk végzik és finanszírozzák néhány önkéntes segítségével - tette hozzá az igazgató.

„Mi a Planetáriumra már nem is kaptunk évtizedek óta semmilyen támogatást, sem a minisztériumi részről, sem pedig önkormányzati részről. Ezt a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat tartotta fent. A beázás után kaptunk részvétnyilvánításokat, segítségfelajánlásokat. A legtöbb esetben magánszemélyeknek, kisebb cégeknek a felajánlásait kaptuk, akik esetleg a szigetelésben, vagy a tető helyreállításában ajánlották fel a saját közreműködésüket” - mondta a Planetárium igazgatója.

A Planetárium honlapján olvasható tájékoztató szerint a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat az intézmény megnyitásáig az első kerületi Sánc utcában található Uránia Csillagvizsgálóban tart 3D-s vetítéseket az érdeklődőknek.

Kapcsolódó hang

Az önkéntesek gyorsaságától függ, mikor nyit ki a Planetárium
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018