eur:
393.92
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ünnepeljük meg a nagyszülőket!

Vasárnap ünnepeljük a nagyszülők világnapját. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja az Anyák napjáéhoz és a Gyermeknapéhoz hasonló hagyományt teremtene ezen alkalomból is – mondta el az InfoRádiónak Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

„A nagyszülőknek felbecsülhetetlen értéke van a mai rohanó világunkban. Ennek a napnak a megünneplésével ezt a nagyra becsülésünket szeretnénk kifejezni” - mondta az InfoRádiónak Király Nóra.

„Saját tapasztalatainkból is látjuk, hogy sokkal boldogabbak azok a családok, azok a gyermekek, ahol van nagyszülő. A demográfiai mutatók növekedésében is nagy szerepe van annak, hogy a nagyszülő be tud segíteni a teendőkbe” - mutatott rá a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

Sajnos nem minden családnál adatik meg, hogy a nagyszülő segítsen, akár mert messze lakik, akár mert az egészségi állapota nem teszi lehetővé. A fiatal családosoknak erre is van megoldási javaslata: ez pedig a pótnagyi intézménye, amit a jövőben szeretnének felkarolni és minél jobban elterjeszteni az országban.

„Ennek az a lényege, hogy a kereslet-kínálatot szeretnénk összehozni. Nagyon sok család létezik, ahol nélkülözni kell a valódi nagyszülőket. Miközben nagyon sok idős ember van, akinek nincs családja, egyedül él, de még aktív, szívesen besegítene családoknál, szívesen vigyázna gyerekekre. Ezt szeretnénk összehozni, hogy minél több család legyen, akinél nem kell nélkülözni a nagyszülői segítséget” - mondta Király Nóra.

A Nagyszülők Világnapjának megünneplése az Amerikai Egyesült Államokból ered, ott ennek nagy hagyománya van, de már Európa több országában is megtartják.

„Mi szeretnénk Magyarországon is hagyományt teremteni ennek az ünnepnek, hasonlóan az Anyák napjához vagy a Gyermeknaphoz. Szeretnénk, hogy szeptember első vasárnapján az unokák, a gyermekek köszöntsék fel a nagyszülőket egy virággal és emlékezzenek meg róluk. Reméljük, pár év múlva ennek is olyan hagyományai lesznek nálunk, mint a többi családi ünnepnek” - jelezte a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×