eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Százmilliárd forintos beruházással 600 új munkahelyet hoz létre a Samsung Gödön - a nap hírei

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nézeteltérések ellenére Európa egységében látják a megoldást egyebek között a bevándorlási problémákra a visegrádi négyek.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nézeteltérések ellenére Európa egységében látják a megoldást egyebek között a bevándorlási problémákra a visegrádi négyek. Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a Brexit hatásáról is, amely újabb kihívás elé állítja az egész uniót. A tárcavezető kitért az Oroszországgal szembeni uniós gazdasági szankciók miatti helyzetre, amit Szijjártó Péter csak párbeszéddel tart megoldhatónak.

Összesen 100 milliárd forintos beruházással 600 új munkahelyet hoz létre a Samsung a Pest megyei Gödön. A tervek szerint 2018-ra éri el a cég a teljes gyártókapacitást, amikor 50 ezer elektromos vezérlésű gépjárművet szolgál ki.

Május és július között 78 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a munkanélküliség ráta 5 százalékra mérséklődött. A 15 és 64 év közöttiek foglalkoztatási rátája május és július között 66,9 százalékra emelkedett.

Versenyképes és értékalapú iskolarendszer megteremtéséről beszélt érdi tanévnyitójában az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán hangsúlyozta: olyan intézményekre van szükség, amelyek hűek a magyar köznevelés hagyományaihoz, de mégis válaszolnak a jövő kihívásaira. A tárcavezető hozzátette: a következő tanévben is emelkednek a pedagógusbérek és csökkenhet a kisdiákok terhelése.

Antikorrupciós törvénycsomagot állít össze az MSZP-frakció - közölte a párt frakcióvezetője. Tóth Bertalan elmondta: a pályázati pénzek átláthatóságát is tartalmazó javaslatokat azzal összefüggésben készítik el a képviselők, hogy az Európa Tanács Korrupióellenes Államok Csoportja bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi jogalkotás területén.

Vizsgálatot rendelt el a főpolgármester-helyettes az FKF szerződéskötései ügyében. Szeneczey Balázs közölte: a cél, hogy kiderüljön: történt-e jogsértés. Sajtóértesülés szerint az FKF vezérigazgatójának ismerőse többszörösen is törvényszegő módon jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő.

Házi őrizetbe helyezte Budaházy Györgyöt és 6 társát az elsőfokú, nem jogerős ítélethirdetés után a Fővárosi Törvényszék. A testület 17 vádlott ügyében mondott ítéletet. Budaházy György 13 év fegyházbüntetést kapott.

Franciaország a jövő hónapban a szabadkereskedelmi tárgyalások befejezésére szólítja fel az Európai Bizottságot. Matthias Fekl külkereskedelmi államtitkár kijelentette: Párizs nem nyújt tovább politikai támogatást az egyeztetésekhez.

Végső búcsút vettek a közép-olaszországi földrengés áldozataitól. A Richter-skálán 6,2-es erősségű földrengésben 292-en haltak meg. Az állami szertartás Amatricében volt, ahol az áldozatok hozzátartozóin, barátain és ismerősein kívül jelen volt az olasz állam- és kormányfő, valamint a pápát képviselő érsek is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×