eur:
394.45
usd:
370.12
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Újpest díszpolgára lehet Kozák Danuta és Gyurta Dániel

Wintermantel Zsolt újpesti polgármester javaslatára Kozák Danuta kajakozó és Gyurta Dániel úszó a kerület díszpolgára lehet.

A IV. kerületi önkormányzat hétfői sajtóközleménye szerint a polgármester már össze is hívta a képviselőtestület rendkívüli ülését, hogy jóváhagyják az elismeréseket.

Wintermantel előterjesztése szerint az UTE sportolói közül az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és a négy évvel ezelőtti, londoni ötkarikás játékokon aranyérmes Gyurta Dániel - akit Rio de Janeiróban beválasztottak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába - Újpest díszpolgára lesz, Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó Újpestért-díjban, Tótka Sándor negyedik helyezett kajakozó, Somogyi Béla, Kozák Danuta edzője, valamint Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője pedig az önkormányzat elismerő oklevelében részesül.

A kitüntetéseket az Újpesti Városnapok rendezvény keretében, pénteken 17 órakor a IV. kerületi városháza dísztermében adják át ünnepélyes keretek között.

A polgármester a közösségi oldalán emlékeztetett, hogy az UTE - a Vasas mögött és a Honvéd előtt - a második legeredményesebb magyar sportegyesület volt Rióban.

A londoni olimpia után az aranyérmes Berki Krisztián tornászt és Dombi Rudolf kajakozót avatták Újpest díszpolgárává, illetve Karakas Hedvig ötödik helyezett cselgáncsozó kapta meg az önkormányzat elismerő oklevelét.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×