eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ezért nem utazhatott Észak-Ciprusra 163 magyar turista

Nem az utazási iroda pénzügyi problémái, hanem a helyi partnerrel meglévő szerződés felbontása miatt nem tudta megkezdeni észak-ciprusi nyaralását a hétvégén 163 ember - közölte az InfoRádióval az érintett utazási iroda. A Green Travel utasai a repülőtéren tudták meg, hogy aznap mégsem szállhatnak repülőre.

Észak-ciprusi és törökországi utazás helyett 163 ember maradt a Ferihegyi repülőtéren vasárnap. Az utat szervező Green Travel Kft. értékesítési vezetőjének tájékoztatása szerint azért, mert a két országot érintő járatot üzemeltető észak-ciprusi céggel „haladéktalanul szerződést bontottak üzletpolitikai okokból, illetve az utasok maradéktalan kiszolgálása érdekében”.

A budapesti cég a sajtó kérdéseire írásban válaszol. A közlés szerint azért nem értesítették előre az utasokat, mert az út törlésére az előző napon későn délután a cég tudtára jutott információk miatt került sor. Az ünnepnap miatt nem érték el partnereiket, illetve az utasokat – írta az iroda munkatársa.

Mind az Észak-Ciprusra, mind pedig a vasárnap Antalyaba készülő utasoknak alternatív járatnapot ajánlottunk fel Törökországba, 5 csillagos ultra all inclusive szállodákba történő elhelyezéssel. Ezen túlmenően a kellemetlenségekért a teljes részvételi díjuk 30%-át visszafizetjük az alternatív lehetőséggel élőknek. Eddig az utasok 80%-a elfogadta a felajánlott opciókat. Akik nem kívántak élni az alternatív ajánlattal, azoknak biztosítjuk a teljes részvételi díj visszafizetését” - írta a Green Travel értékesítési vezetője, jelezve, hogy erről már vasárnap, a helyszínen tájékoztatták mind a 163 utasukat.

Levelében hozzátette: „Cégünk semmilyen likviditási problémával nem áll szemben. Mint azt a Budapest Airport honlapja is mutatja, az utasokat biztonságban hazaszállítottuk, a gép menetrend szerint közlekedett. A kiutazni készülő utasok visszatartása az utasok érdekét szolgálta.”

A cég értékesítési vezetője levelünkre válaszolva jelezte, vasárnap egy másik csoport, 180 ember Budapestről Törökországba repült, ahol azóta már elfoglalta szállását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×