eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin

A miniszterelnök szerint az olimpiai szereplés újabb érv a sport állami támogatására - a nap hírei

Szerda reggel érkezik Budapestre a magyar olimpikonok utolsó csoportja Rio de Janeiró-ból. Határozatképtelenség miatt a napirend előtti felszólalások után véget ért az Országgyűlés rendkívüli ülése.

A miniszterelnök szerint a magyar olimpiai csapat kiváló szereplése újabb érv a sport állami támogatására. Orbán Viktor Rióban újabb támogatásokat ígért a területnek és szólt arról is, hogy az olimpiai sikerek jelentik a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját. A kormányfő az ötkarikás játékok zárónapján hangsúlyozta: stratégiai ágazattá kell fejleszteni a sportot Magyarországon.

Szerda reggel érkezik Budapestre a magyar olimpikonok utolsó csoportja Rio de Janeiró-ból. A versenyzők köszöntése a Syma Rendezvénycsarnoknál lesz. Magyarország a 12. helyen zárt a riói olimpián, a sportolók nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szereztek.

Határozatképtelenség miatt a napirend előtti felszólalások után véget ért az Országgyűlés rendkívüli ülése. Nem került napirendre a választási eljárási törvény levélben szavazás kiterjesztését célzó módosítása. A rendkívüli ülést a Jobbik kezdeményezte az MSZP és az LMP támogatásával. A kormánypártok előre jelezték, hogy nem értenek egyet az indítvánnyal és nem mennek el az ülésre.

Ügyészséghez fordul az MSZP-s Nyakó István, mert a rendőrség megszüntette a nyomozást a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében. A szocialista politikus közölte: a rendőrségnek három napja van arra, hogy megváltoztassa döntését és folytassa a nyomozást, a Legfőbb Ügyészségnek pedig 30 napja áll rendelkezésére, hogy vádat emeljen az ügyben.

A legfőbb ügyészhez fordul a földügyben az LMP. A párt azt szeretné, ha visszaállna az eredeti állapot a földprivatizációs szerződések ügyében. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten megerősítette, hogy a kormány szeptemberben törvényben zárja le a földárveréseket.

A végleges adatok alapján 464,8 milliárd forint volt az államháztartás központi alrendszerének első hét havi hiánya. A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint ez az utóbbi mintegy másfél évtized legalacsonyabb deficitje. Az adatok megegyeznek az előzetes számokkal.

Az olasz miniszterelnök szerint Nagy-Britannia kilépése az Unióból nem vezet az európai közösség összeomlásához. Matteo Renzi a német kancellárral és a francia elnökkel tartott csúcstalálkozó után közölte: Brüsszel új fejezetet kíván nyitni azzal, hogy a jövőben a közös biztonság- és védelempolitikára, valamint a gazdasági növekedésre kíván összpontosítani.

Hivatalos amerikai küldöttség érkezik kedden Törökországba, hogy Fethullah Gülen kiadatásáról tárgyaljon. Ankara a török hitszónokot vádolja a júliusi katonai puccskísérlet kitervelésével. A 74 éves imám, aki 1999 óta él az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben, tagadja a vádat, és elítélte a történteket.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×