eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma

Szombaton Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között

Szombaton immár 34. alkalommal rendezik meg a Suzuki Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.

A szervezők keddi, siófoki sajtótájékoztatójukon elmondták: a népszerű szabadidős eseményre ezúttal is ezreket várnak, hogy teljesítsék a két part közötti 5200 méteres távot. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet majd szombaton 7 óra és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás. Az idén is a biztonság a fő jelszó, így mintegy 140-150 vitorlásból, csónakból és hajókból álló úszófolyosó segíti majd a résztvevőket a vízen. Az esemény történetében eddig három alkalommal fordult elő, hogy sikerült túlszárnyalni a tízezres álomhatárt, tavaly pedig több mint nyolcezren vállalták a kihívást.

A mezőny legnagyobb részét, több mint 90 százalékát ezúttal is azok az amatőrök alkotják majd, akik hetekig, hónapokig készülnek erre az erőpróbára, és ismét várnak sportembereket a világ minden tájáról. Újra eljön a többszörös hosszútávúszó világrekorder, Mányoki Attila, valamint korábbi és jelenlegi válogatott úszók, vízilabdázók, triatlonisták is rajthoz állnak. A két korábbi klasszis ökölvívó, Erdei Zsolt és Kovács Kokó István ugyancsak jelezte részvételi szándékát.

A Magyar Honvédség egy csaknem háromszáz fős Úszó Erőddel készül, immár 15. alkalommal, a jogászok pedig másodszor vágnak neki közösen a magyar tengernek.

"A Balaton-átúszás nem verseny; az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát és teljesítse a kitűzött célját. Csaknem kétezer ember dolgozik azért, hogy az idén is minden rendben legyen" - fogalmazott a szervezőbizottság elnöke, Szántó László.

Az idén először a Suzuki lesz a Balaton-átúszás névadó támogatója. Az időjárási előrejelzések kedvezőek, de a végső döntést - a hagyományokhoz híven - csütörtökön kora délután, a meteorológusokkal és a vízi-rendészet vezetőivel történt egyeztetés után hozzák meg a szervezők.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×