eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Már le is mondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő

Lemondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő a Nógrád megyei Kutasón. A faluban azért kellett új polgármestert és képviselő-testületet választani, mert márciusban három tag indítványára feloszlatta magát a grémium. A lemondott Huszár Jánosné a kezdeményezők egyike volt, hármuk közül egyedül ő jutott be az új testületbe.

Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-nek kedden elmondta: a négy képviselő közül negyedikként bejutott független Huszár Jánosné nem élt mandátumával, mint ahogy a soron következő négy induló sem, így az öt szavazatot elnyert Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) vállalta a mandátum betöltését.

A 112 lakosú Kutasón vasárnap három jelölt közül a korábbi polgármestert, a független Noskó Sándor Gábort választották újra a falu vezetőjévé. A négy képviselői helyért tíz jelölt indult: nyolc függetlenként, kettő a Magyar Munkáspárt színeiben.

Március végén három képviselő azért kezdeményezte az önfeloszlatást, mert elvesztették a bizalmukat a polgármesterben. A döntést a testületben három igen szavazattal hozták meg, két nem ellenében.

A most bejutott Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) polgármesterjelöltként is elindult a vasárnapi választáson, de nem kapott szavazatot.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×