INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Uber: az új technológiák betiltása nem jó irány

InfoRádió
„Az Uber továbbra is kitart amellett, hogy az új technológiák betiltása, blokkolása  - pusztán azért, mert azokat nem lehet beleerőszakolni az elavult szabályozás keretei közé - nem jó irány - közölte Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív vezetője.

Ezt megerősíti az Európai Bizottság iránymutatása is, amely felhívja a tagállamok figyelmét, hogy ne a betiltást, hanem az ésszerű szabályozást válasszák a megosztáson alapuló gazdaság szereplői esetében - tették hozzá a közleményben. 

A társaság hangsúlyozta: az Uber eddig is nagy hangsúlyt fektetett a szabályoknak való megfelelésre, az autós partnerek kiváltották a személyszállítói engedélyeket és a magyar jogszabályoknak megfelelő számlát adnak.

"Az Uber továbbra is keresi a párbeszéd lehetőségét a döntéshozókkal annak reményében, hogy a jelenlegi, idejétmúlt szabályozást felváltsa egy modern, az új technológiákra szabott szabályozás, amely a fogyasztók érdekeit helyezi a középpontba. Az Uber továbbra is elkötelezett 150 ezer magyarországi felhasználója és 1200 autóspartnere iránt, és folytatja működését" - tette hozzá az Uber. 

A címlapról ajánljuk