eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

Kiemelten támogatja a kormány a déli határnál dolgozó karitatív szervezeteket

A kormány kiemelt támogatást ad a Karitatív Tanács (KT) öt, a déli határnál, illetve az országban működő befogadó állomásokon dolgozó tagszervezetének - közölte az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Röszkén.

Soltész Miklós, aki a KT elnöki posztját is betölti, elmondta: a kormány a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak (MMSZ), a Katolikus Karitásznak, a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Vöröskeresztnek 50-50 millió forintot biztosít, hogy folytassák korábban megkezdett munkájukat az ország határához érkező migránsok, elsősorban családok, gyerekek, idősek és betegek ellátásában.

A szervezetek a határ mentén, illetve a szomszédos országok területén - jelenleg Szerbiában -, valamint Bicskén és Fóton segítik azokat, akik valóban rászorulnak - tudatta az államtitkár.

Kifejtette, bár az elmúlt évihez képest csendesebb a déli határ és a tranzitzónák környéke, összességében nem csökken a migráció tömege, idén már 15 ezren lépték át illegálisan Magyarország határát.

A kormány következetes kiállt amellett, hogy a határokat és az országot meg kell védeni, kitart amellett, hogy semmilyen kötelező betelepítési kvótát nem fogad el, és fontosnak tartja azt is, hogy a problémákat a keletkezésük helyén kell megoldani - hangsúlyozta Soltész Miklós, emlékeztetve arra, 120 millió forint kormányzati támogatást kapott a katolikus egyház, hogy helyben segítse a keresztény családok gyermekeinek oktatását.

Győri-Dani Lajos, az MMSZ ügyvezető alelnöke elmondta, a szervezet munkatársai elsősorban egészségügyi ellátást biztosítanak hetente két-két napon a röszkei és a tompai tranzitzónánál a menedékkérelmük benyújtására várakozó migránsoknak. A hosszú - akár több hónapos - út után a határhoz érkező emberek szinte mindegyike valamiféle problémával küzd, jellemzőek a megfázások, az emésztőrendszeri fertőzések, illetve a különböző kisebb sebek a végtagokon. A várakozó családok gyermekeinek tápszert és pelenkát is adnak - tette hozzá a szakember.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×