eur:
388.37
usd:
360.41
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Rétvári átalakítaná a tartós szakápolás rendszerét

Kedvező a pillanat a tartós ápolásra, gondozásra szoruló emberek ellátásának átalakítására - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a tartós szakápolásról a minisztériumban tartott pénteki konferencián.

Rétvári Bence felidézte: a tartós ápolásra, gondozásra szoruló emberek ellátásának kérdése évtizedek óta "terebélyesedő probléma".

Ellátásuk benne van az egészségügyi és a szociális ellátás rendszerében, de vannak átfedések, párhuzamosságok- tette hozzá az államtitkár.

Közölte, most kedvező a pillanat a rendszer átalakítására, mert az egészségügy és a szociális terület is többletforrásokkal gazdálkodhat jövőre, emellett az áfacsökkentés, a családok adókedvezménye, az alacsony infláció és a nyugdíjemelés miatt csökkennek a megélhetési költségek, és ezáltal a szociális intézményrendszerre háruló feladatok is.

Ráadásul az érintett három szakterület vezetői - az egészségügy, a szociális terület és a családügy - egy minisztériumon belül vannak - mondta Rétvári Bence.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×