eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ezen az útvonalon vonulnak a kerékpárosok szombaton

A Magyar Kerékpárosklub szombaton tartja az I Bike Budapest felvonulását. A rendezvény miatt forgalomkorlátozásra kell számítani - mutatjuk, merre.

A Magyar Kerékpárosklub több ezer embert vár a felvonulásra, amelyet a biciklis közlekedés népszerűsítéséért és a további fejlesztések eléréséért tartanak.

A rendezvény szombaton lesz, a felvonulás délután fél 4-kor kezdődik. A biciklisek a Közraktár utcából indulnak, majd a rakpartok – Dózsa György út – Hősök tere – Andrássy út – Kiskörút – Üllői út – Petőfi híd – Attila út – Lánchíd – Margit híd útvonalon haladva érik el a Margit-szigetet.

A résztvevők rendőri biztosítás mellett, valamint a BKK munkatársai és több száz önkéntes rendező kíséretében tekernek a Margit-szigetre. A szervezők azt ígérték, hogy a főbb közlekedési útvonalakon ügyelnek az autók átengedésére, de így is sok útlezárásra kell számítani.

Időszakos fennakadásra kell számítani a 2-es és a 4-6-os villamosok közlekedésében, és az 5-ös a 9-es, a 15-ös, a 30-as, a 212-es, 26-os, 105-ös, és 153-as buszok, valamint a 75-ös és a 83-as trolik közlekedésében is.

A szervezők mindenkit az érvényes KRESZ szabályok betartására kérnek. A nagyobb kereszteződésekben rendezők fogják segíteni a gyalogosok, tömegközlekedési eszközök áthaladását.

Az esemény üzenete az, hogy egy napig mindenki üljön kerékpárra. A felvonulás érinti Budapest legszebb részeit is, a rendezvény este hétkor fejeződik be a már megszokott bicikliemeléssel.

A Magyar Kerékpárosklub közleménye szerint az elmúlt húsz év alatt jelentősen megnőtt a belvárosban kerékpározók száma. A szervezet ezért a korábbi évek fejlesztéseinek folytatását és a fennmaradó hiányosságok pótlását sürgeti.

A klub az elavult kerékpárutak újratervezését, a hidak átjárhatóságának fejlesztését, a bel- és külvárosok összekapcsolását szeretné elérni. Szerintük egyre sürgetőbb a Nagykörút, az Üllői út és a Bartók Béla út kerékpáros közlekedésének megoldása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×