eur:
390.82
usd:
366.55
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ma senki se száguldozzon! - Speedmaraton csütörtökön

Csaknem kilencszáz helyen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatárok betartását csütörtökön egészen péntek hajnali hat óráig. A helyszínekre a lakosságtól vártak – és kaptak javaslatokat.

A rendőrség illetékesei a múlt héten jelentették be, hogy várják a javaslatokat a lakosságtól: hol mérjenek sebességet – mondta Kiss Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője.

„Majdnem hétszáz helyszín kijelölés érkezett országosan. A legtöbb javaslatot Budapestről kaptuk, 161 helyszínből 28 helyszínen lesznek jelen sebességméréssel a kollégáink” - fogalmazott.

A Főváros mellett csak egy olyan megye volt - Győr-Moson-Sopron megye – ahol a lakosságtól több helyszín-javaslat érkezett, mint ahány mérési helyet ma felállítanak – tette hozzá Kiss Csaba.

„A Speedmaraton csak a sebességmérésre vonatkozik. A használatban lévő 160 mobil, változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrzési pont használatával történik az akció” - közölte az osztályvezető.

A csütörtöki sebességmérés helyszínei nyilvánosak, azok helyét és idejét a rendőrség honlapján közzétették – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője.

„Meg lehet tekinteni, mindenki számára nyílt, mindenki tudhatja, melyik időpontban hol folyik éppen sebességmérés” - hangsúlyozta Kiss Csaba.

Sebességet mérnek csütörtökön Budapesten például

  • reggel a Villányi úton
  • délelőtt a Keresztúri úton, a Törökvész úton, a Tétényi úton és az Üllői úton
  • délután a Jászberényi úton és a Szentendrei úton
  • este a Budaörsi úton, az Üllői úton, a Váci úton,
  • éjjel a Könyves Kálmán körúton és a Margit hídon,
  • péntek hajnalban a Szentendrei úton, a Budafoki úton és a Soroksári úton is.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×