eur:
392.54
usd:
367.36
bux:
66193.76
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem nőtt a terrorfenyegetettség, de több lesz a rendőr a forgalmas helyeken

A pénteki párizsi terrortámadások után a belügyminiszter utasítására fokozták a rendőri jelenlétet Magyarország több pontján. A hivatalos álláspont ugyanakkor az, hogy a közvetlen terrorfenyegetettség nem lett nagyobb, az intézkedések az emberek biztonságérzetét hivatottak növelni.

A rendőrség az ország egész területén megnövelte a B készültségi fokozat biztonsági intézkedéseit - mondta Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

Hozzátette: "az első intézkedések között volt az országos rendőrfőkapitány döntése, hogy operatív törzset állított föl, amelynek feladata az intézkedések koordinálása és vezetése. Ennek az intézkedéssorozatnak a keretében a rendőrség fokozott közterületi jelenlétet biztosít a főbb vasúti és autóbusz pályaudvarokon, a nemzetközi személyszállító vonatokon, az aluljárókban és a nagyobb forgalmú nyilvános helyeken. Megerősítettük a nemzetközi repülőterek utasforgalmi és üzemi területeinek őrzését. Tovább visszatérően ellenőrizzük a főbb közlekedési csomópontokat a jelentős forgalmat lebonyolító szállodákat. Folyamatosan értékeljük és elemezzük a beérkező információkat, amelynek függvényében döntünk a további intézkedés elrendeléséről."

A francia terrortámadások a nagyobb rendezvények szervezőitől is a biztonsági intézkedések egyfajta újragondolását követelik meg - mondta a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár szervezője, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője. Bán Teodóra az InfoRádió kérdésére azt is közölte, hogy "megnyugtatásképpen kértünk tájékoztatást arra vonatkozóan hivatalosan, hogy a Belügyminisztérium érzi-e szükségét annak, hogy a rendezvény környezetében megerősítsük a biztonsági őrzést. Jelen pillanatban nincs közvetlen veszély, tehát nem szükséges a biztonsági intézkedések megerősítése, tekintettel arra, hogy az egyébként is nagyon erős. A nap 24 órájában megerősített létszámmal gondoskodunk az őrzésről és a közbiztonságról."

Hanganyag: Gödöllei Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×