eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A Nyugati pályaudvar mögé kerül a Csontváry-múzeum? - lapszemle

Az elképzelések szerint a Liget II. projekt részeként épülhetne fel a Csontváry-múzeum Budapesten, a Nyugati pályaudvar mögötti rehabilitálandó területen - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint évi 700 vagy akár 1000 milliárd forintos kiesést eredményezhet az államkasszának, ha megvalósul az az elképzelés, amely szerint 180 napnál tovább nem szabad folytatni egy adóhatósági vizsgálatot.

Az elképzelések szerint a Liget II. projekt részeként épülhetne fel a Csontváry-múzeum Budapesten, a Nyugati pályaudvar mögötti rehabilitálandó területen - írja a Népszabadság a Miniszterelnökségtől kapott szóbeli tájékoztatásra hivatkozva. Másfél héttel ezelőtt a tárcát vezető Lázár János jelentette be az elhelyezési ötletpályázat kiírását egy új Csontváry- múzeum létrehozására, amelyben a mester hat nagyméretű alkotása lenne látható.

A Magyar Nemzet szerint évi 700 vagy akár 1000 milliárd forintos kiesést eredményezhet az államkasszának, ha megvalósul az az elképzelés, amely szerint 180 napnál tovább nem szabad folytatni egy adóhatósági vizsgálatot. A lap a Nemzeti Adó-és Vámhivatal tájékoztatására hivatkozva kitér arra is, hogy 2013-ban egy ellenőrzés esetén a megbízólevél kiállításától a jegyzőkönyv átadásáig átlagosan két hónap telt el.

A migráció által érintett országok mellett a Baltikumból is érdeklődnek a magyar kerítésről. A térségben az ukrán válságra reagálnának - mondta a Magyar Időknek Benkő Tibor vezérkari főnök.

Az Index összefoglalta, hogy mire kell figyelniük azoknak, akik külföldről rendelnek ajándékot. A listán egyebek mellett az uniónk kívülről érkező áruk bizonyos értékhatár fölötti vámkötelessége, illetve az ünnepi időszakban szokásos, megnövekedett kiszállítási idő szerepel.

A minőségi felsőoktatáshoz elengedhetetlen a docensek és a professzorok fizetésének rendezése - nyilatkozta Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke a Magyar Időknek. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemrég azt ígérte, hogy 2018 januárjáig minden egyetemi és főiskolai oktató összesen 27 százalékos növekedésre számíthat, amelyre 15 milliárdos pluszforrást biztosít az állam.

Ombudsmanhoz fordulhatnak a rezidensek - közli a Magyar Nemzet, ugyanis a Magyar Rezidensszövetség szerint jelenleg a szakorvosi felügyelet hiánya, kifizetetlen pótlékok és jogtalan tanulmányi szerződések jellemzik munkájukat. Dénes Tamás, a szövetség elnöke úgy látta, hogy a béremelések hiányában a sztrájk lehet az egyetlen megoldás.

A Népszabadság arról ír, hogy 88 milliárd forintba kerülne a cégeknek a szakszervezetek által követelt kilencszázalékos minimálbér-emelés és, bár a multik vélhetően el is viselnék, a minimálbér nagyobb mértékű emelése főként a kisvállalkozásoknak jelentene súlyos terhet.

Az Indexen megnézhetik a NASA által fejlesztett legújabb űrruhát, amelyben a tervek szerint az amerikai űrhajózási hivatal asztronautái a 2030-as években leszállhatnak a Marsra. Jelentős különbség az eddigiekhez képest, hogy a jellemzően egy alsó- és egy felsőrészből álló szkafandert most egyetlen, egybecsatolt ruhaként gondolták újra a szakemberek.

A napi.hu arról ír, hogy szinte szó szerit elszívják a levegőt a többi játék elől az új Csillagok háborúja-filmhez kapcsolódó játékok: az áruházak polcain egyszerűen nem marad hely más termékeknek a karácsonyi készülődésben. Még be sem mutatták az új filmet, de a bevételek már ömlenek a boltok kasszájába.

A Portfolio szerint 2015-ben extrém sok uniós forrás ömlik a gazdaságba, így nagyon magasra tette a lécet a kormány, hiszen emiatt a 2016-os, sőt a 2017-2018-as évekből is "ki kell taposni a maximumot". Ez viszont oda vezet, hogy 2019-re a pénzügyi keret döntő részét elköltheti Magyarország, így a ténylegesen 2023-ig tartó ciklus második fele forrásínségben telhet. A portál ennek nyomán három forgatókönyvet vázolt fel a várható gazdasági pályára.

A pénzcentrum.hu arról közölt összeállítást, hogy mennyibe kerül, ha valaki a helyszínen akar szurkolni a jövő évi, franciaországi futball Európa-bajnokságon a magyar válogatottnak. A belépők árai egyébként 25-től 895 euróig, azaz 7700-tól 278 ezer forintig terjednek a tornára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×