INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Szijjártó: Netanjahu megérti a magyar migrációs álláspontot

InfoRádió / MTI
Megértéssel fogadta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a migrációs válsággal kapcsolatos magyar álláspontot - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel a Netanjahuval hétfőn Jeruzsálemben folytatott megbeszélése után.

Szijjártó Péter az egyórás találkozó után elmondta: alapvetően két kérdést érintettek Netanjahuval. "Természetesen a migránsválság és annak Európára gyakorolt biztonsági hatásai jelentették az egyik legfontosabb témát, a másikat pedig a kétoldalú együttműködés, és azon belül is a gazdasági együttműködés fejlesztése" - tette hozzá.

A külgazdasági és külügyminiszter a találkozón úgy vélekedett, hogy Európa biztonsági kockázata rendkívüli módon megnőtt az elmúlt időszakban, mert százezerszámra érkeztek az Európai Unió területére illegális bevándorlók mindenfajta szabályozás és ellenőrzés nélkül.

"Ez a tény gyakorlatilag védtelenné tette Európát olyan cselekmények előtt is, mint amilyeneket az elmúlt néhány napban sajnos megtapasztaltunk" - hangsúlyozta a miniszter. "A párizsi események egyértelműen ébresztőt fújtak Európának, jelezve, hogy sok minden nem mehet úgy tovább, mint eddig, sok tekintetben változtatni kell"- tette hozzá a hétvégi véres merényletekre utalva.

A címlapról ajánljuk