eur:
390.54
usd:
364.23
bux:
68269.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

DK: semmiféle kapcsolat nincs a párt és a miniszterelnök kivégzésére buzdító Facebook-csoport között

A Demokratikus Koalíció (DK) közlése szerint semmiféle kapcsolatban nem állnak az Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdító Facebook-csoporttal. Az ellenzéki párt helyreigazítást kér az csoportról beszámoló Átlátszó blogtól.

A DK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a blogbejegyzés tartalma számos félreértésen és téves információn alapul.

A párt tájékoztatása szerint a Facebook-csoport adminisztrátorát a DK már tavaly májusban jogerősen kizárta tagjai soraiból, így ő semmilyen módon nem tekinthető a párt tagjának, vagy véleményformálójának.

Hozzátették: az adminisztrátor - a pártból történő kizárása óta - a csoport nevében rosszhiszeműen, nemcsak a párt engedélye nélkül, hanem kifejezetten annak ellenére használja a Demokratikus Koalíció nevét.

A DK szerint a csoportban azért található meg Niedermüller Péter, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője, a párt alelnöke, mert a zárt csoport működése lehetővé teszi, hogy bárkit meg lehessen hívni a megkérdezése nélkül. Valaki anélkül is taggá válhat egy ilyen csoportban, hogy ismerné annak tartalmát - magyarázták.

A közleményben azt írták, a DK azt kérte az Átlátszótól, hogy igazítsa helyre cikkét, mert szerintük "világosan látszik", hogy a Facebook-csoport semmilyen kapcsolatban nem áll a DK-val, annak adminisztrátora pedig nem tagja a DK-nak.

Az Átlásztó blog hétfőn arról írt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport. A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter is.

Korábban az volt olvasható a csoport leírásába, hogy "A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! A magyar nép nem akarja, hogy egy diktátor sanyargassa a magyar népet." Kedd délelőtt már csak annyi állt a leírásban: "A világon a diktátorokat a nép haragja ölte meg", illetve a csoport létrehozójának és adminisztrátorának neve.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×