eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: helyi képviselőket és polgármestereket választanak.

A Csongrád megyei Ambrózfalván azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott független vezetője, Perleczki Béláné júliusban elhunyt. Öt jelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság, de visszalépés miatt a szavazólapon csak Bartos János (független), Csirik László (független), Budai László (Munkáspárt) és Farkasné Havrán Ildikó Piroska (Jobbik) neve szerepel.

Szintén haláleset miatt lesz időközi polgármester-választás a Heves megyei Makláron: Havasi László (Együtt Maklárért Egyesület) július 22-én hunyt el. Három jelöltet vettek nyilvántartásba: Hanuszik Csaba (Együtt Maklárért Egyesület) jelenlegi alpolgármestert, valamint Hips Frigyes Zsoltot és Gell Jánost, ők függetlenként indulnak.

A Vas megyei Gyöngyösfaluban a korábbi polgármester, Nádor István Dezső (független) lemondása miatt írtak ki időközi választást. A tisztségért hárman indulnak: Kiss Tibor (független), Imre István Csaba (független) és Barabás Kornél (független).

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalaszenden szintén a tavaly októberben megválasztott polgármester lemondása miatt kell időközi választást tartani, Tóth István (független) július elsejei hatállyal távozott posztjáról. A helyi választási bizottság öt jelöltet vett nyilvántartásba: Schubert Lászlót (független), Kalecsár Józsefet (független), Szanyi Dezsőnét (Magyar Munkáspárt), Tóth Istvánt (független) és Verpecz Istvánt (független).

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenézen polgármestert és hattagú képviselő-testületet kell választani, mivel a tavaly októberben megválasztott grémium feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget négyen szeretnék elnyerni: Tóth Péter (Magyar Munkáspárt), Dicső Zoltán (független), akit tavaly településvezetővé választottak, Putnoki Zsolt (Fidesz-KDNP) és Sütő János (független). A hat képviselői helyért 29 jelölt indul.

A Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen és a Pest megyei Tápiógyörgyén a roma települési önkormányzat tagjainak lemondása miatt tartottak volna időközi választást, ám ez jelöltek hiányában elmarad, így ott legközelebb csak 2019-ben lehet roma kisebbségi önkormányzatot alakítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×