eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Népszerű a Bűvösvölgy

Tavalyi megnyitása óta népszerűvé vált a Bűvösvölgy médiaértés-oktató központ - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Takách-Batta Zsuzsanna emlékeztetett: tavaly májusban nyitották meg a központot, azóta több mint 7700 diák járt már ott, közülük kétezren hátrányos helyzetű térségekből érkeztek - tette hozzá.

Kifejtette: a központ által kínált program úgy épül fel, hogy az osztályoknak előzetesen kell beszélniük azokról a témákról, amelyek kapcsolódnak a kiválasztott foglalkozásokhoz, majd a diákok egy tematikus napot töltenek a budapesti Bűvösvölgyben. Megjegyezte: a gyermekek segédanyagokat kapnak ahhoz, hogy hazatérve ismét feldolgozzák az itt szerzett tapasztalatokat.

A kommunikációs igazgató kiemelte: a központ célja, hogy a gyermekek megértsék, mi történik "a színfalak mögött" a médiában, hogy például megtudják, milyen szerkesztési elvek alapján készül el egy rádióműsor vagy egy újság címlapja, mitől lesz figyelemfelkeltő, hasznos egy lap tartalma, vagy hogyan készül egy reklám.

Mint mondta, a központ egyik foglalkozása a tudatos internethasználatról szól, s külön hangsúlyt helyeznek az adatvédelemre.

Takách-Batta Zsuzsanna arról is beszélt, hogy jövő héten nyílik meg a központ tavaszi foglalási időszaka, és a tapasztalatok szerint két nap alatt egy negyedév időpontjai betelnek. A központba elsősorban a 9-16 éves gyermekeket várják, akik szervezetten, az osztályukkal érkezhetnek.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×