eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kikhez kerülnek az elkobzott áruk? - lapszemle

Az idén eddig nagyjából 150 millió forint értékű, jogerősen elkobzott portékát kínáltak fel a hatóságok, bíróságok közérdekű célra - írta az Emberi Erőforrások Minisztériumára hivatkozva a Magyar Idők. A Népszabadság internetes oldala arról közöl cikket, hogy hiába tárták fel példás összefogással a Bonyhádra utazó régészek a város középkori templomának maradványait, hiába az ombudsman figyelmeztetése, az önkormányzat megépíti a romokat veszélyeztető utat.

Az idén eddig nagyjából 150 millió forint értékű, jogerősen elkobzott portékát kínáltak fel a hatóságok, bíróságok közérdekű célra - írta az Emberi Erőforrások Minisztériumára hivatkozva a Magyar Idők. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 110 millió forint értékben ruhaneműket és cipőket, valamint raklapokat ajánlott fel a karitatív szervezeteknek.

A Népszabadság internetes oldala arról közöl cikket, hogy hiába tárták fel példás összefogással a Bonyhádra utazó régészek a város középkori templomának maradványait, hiába az ombudsman figyelmeztetése, az önkormányzat megépíti a romokat veszélyeztető utat. A munka azért volt ennyire gyors, mert az 550 milliós kormánytámogatásból megépülő utat - ami a 6-os főúttal köti össze Bonyhád belvárosát - az önkormányzat október 23-án akarja átadni. Így csak öt nap maradt a templom előzetes feltárására.

Az Index arról ír, hogy megint elmaradt a világvége. A portál kiemeli, ahogy a NASA előzetesen jelezte, a 86666-os kódjelű aszteroida, amivel kapcsolatban sokan világvégével riogattak a közösségi médiában, nagyjából 24 millió kilométerrel elvétette a Földet. Az internetes felhajtás olyan nagy volt az objektum körül, hogy az amerikai űrhivatalnak már augusztusban közleményben kellett lenyugtatni a kedélyeket.

Elsőként mesepark épül az állatkertben - írja a Magyar Nemzet. Október végéig még látogatható a budapesti állatkert részeként működő Holnemvolt Park, de aztán megkezdődik az összességében több mint 25 milliárdos fejlesztés első ütemének kivitelezése, a Mesepark építése. Novembertől alakítják ki Vuk udvarát, Mekk mester házát és Dr. Bubó rendelőjét.

Több gyógytornászra lenne szükség az állami intézményekben, de létszámstop van érvényben - mondta a Semmelweis Egyetem fizioterápiai tanszékének vezetője a Magyar Nemzetnek. Horváth Mónika a lapnak kiemelte, hogy a gyógytornászok többsége nem a közkórházakban helyezkedik el, és meghatározzák, legkevesebb hány gyógytornász képes elvégezni a szükséges feladatokat. Így azok, akik kórházakban dolgoznak, szinte állandóan túlterheltek és valójában sokkal több gyógytornászra lenne szükség, mint amennyi a kvóta.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy közveszélyokozás gyanújával büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a józsefvárosi önkormányzat a II. János Pál pápa téri volt MSZP-székházban uralkodó állapotok miatt. Az utóbbi időszakban egyre több bejelentés érkezett a kerület vezetéséhez és a rendőrséghez a hangoskodás, az elviselhetetlen bűz és a szemét miatt. Az épület hajléktalanok, drogosok és prostituáltak tanyája lett, ami a környéken élőket nagyon zavarja.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy miért lehet jó Pest megye felosztása. Egy hete jelentette be ugyanis a kormány, hogy dolgozik egy munkacsoport azon, hogy hogyan lehet szétválasztani Pest megyét az EU-támogatások nagyobb felhasználása érdekében. Mindez várhatóan csak a 2020-tól induló új uniós költségvetéssel párhuzamosan válhat valósággá, de addigra a közép-magyarországi régióban a közigazgatás terén is radikális változásokat okoz majd.

A Napi.hu arról készített összeállítást, hogy miközben a fogászat népegészségügyi szempontból kiemelt terület - a fogszuvasodás az egyik legveszélyesebb népegészségügyi kórkép, és a szájüregi daganatok száma is nagyon magas -, a közfinanszírozott fogászati alapellátás eddig méltatlanul mellőzött helyzetben volt. Lemaradás van a finanszírozásban, az orvosok korfája pedig még a háziorvosokénál is rosszabb - mondta Beneda Attila, egészségügyért felelős helyettes államtitkár.

A Magyar Idők arról ír, hogy a nagy szervezetek integrációjának rendkívüli idő- és költségigényessége miatt nem tartja szükségesnek a MÁV és a Volán-társaságok szervezeti összeolvasztásának megvalósítását Vitézy Dávid, a közösségi közlekedési koncepciót kidolgozó miniszteri biztos. Vitézy Dávid hozzátette: a két nagy közlekedési rendszert megrendelőként közösen irányító szervezet létrehozását javasolja, amelynek célja az utasok számára egységes menetrend-, tarifa- és utastájékoztatási rendszer létrehozása.

A Fiat Chrysler bejelentette a Ferrari tőzsdei bevezetésének részleteit. A Fiat Chryslernek jelenleg 90 százalékos részesedése van a Ferrariban, ebből legfeljebb 10 százalékot visznek tőzsdére. A Ferrari piaci értéke az ársáv tetejével számolva akár 9,8 milliárd dollár is lehet, a 10 százalékos részesedéssel kalkulálva az FCA 982 millió dollár forráshoz jutna. 2018-ban már éves szinten 7 millió autót értékesítenének, elsősorban a Volkswagen utolérése a cél az értékesítésben

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×