eur:
389.43
usd:
361.95
bux:
68601.74
2024. május 7. kedd Gizella

Egyre jobbnak kell lenniük a mobilhálózatoknak

Gyorsabb, megbízhatóbb és jobb minőségű hálózat - ezek a hívószavak a barcelonai mobil világkiállításon. Ezekre azért is szükség van, mert a mobil adatforgalom egyre nagyobb részét a videóletöltések viszik el és 5-6 év múlva a teljes adatforgalom fele videóra megy majd el.

Bár a nulladik napi új készülékbemutatók után is nagy az érdeklődés a Samsung Galaxy S6, a HTC One M9, a Microsoft Lumia 640 mobilokat bemutató standoknál, a rendezvény első napja már inkább a kihívásokról szól, többek között arról, hogy a mobil adatforgalom egyre nagyobb részét a videóletöltések viszik. 5-6 év múlva a teljes adatforgalom fele videóra megy majd el, egyre nagyobb lesz a hálózatok leterheltsége, ezért gyorsabb és jobb hálózatra lesz szükség.

A következő generációs 5G mobilkészülék nem egy telefon nagyságú gép, hanem akkora, mint egy közepes méretű szekrény, viszont egy 4 gigabyte-os HD-filmet 2-3 másodperc alatt tud letölteni.

A készüléket az Ericsson standján látható. A svéd vállalat több olyan fejlesztést is bemutatott, amelyek elősegítik az 5G hálózatok 2020-as indulását.

Magyar vonatkozású volt az a hír, hogy a Deutsche Telekom Magyarországon indítja el új kísérleti tévészolgáltatásait, amit egyébként magyarok fejlesztettek. Az új szolgáltatás lényege a személyre szabottság, emellett online játékszolgáltatást is kínálnak majd.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×