eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Jobbik jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást Mezőtúron

A Jobbik jelöltje, Kötél János nyerte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr 1. számú egyéni választókerületében vasárnap megtartott időközi önkormányzati választást, így ő lett a városi képviselőtestület 11. tagja - közölte Szűcs Attila jegyző az MTI-vel.

A voksolást azért kellett megismételni, mert a tavaly októberi helyhatósági választáson szavazategyenlőség alakult ki két jelölt között, miután Pete Lajos (Fidesz-KDNP) és Kötél János (Jobbik) egyaránt 172-172 szavazatot kapott. Rajtuk kívül az akkori öt jelölt közül még Kalóczkai Sándorné független indult ismét.

Szűcs Attila jegyző, a helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy a választókerületben 1760-an élhettek volna szavazójogukkal, az urnáknál a polgárok közel egyharmada jelent meg.

A 446 érvényes szavazatból Kötél János 246-ot, a fideszes Pete Lajos 166-ot, míg a független Kalóczkai Sándorné 34-et szerzett.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×