INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

EP-választás - Bajnai: "szépíteni" lehet májusban

InfoRádió / MTI
Bár vereséget, kudarcot szenvedett a kormányváltók szövetsége az országgyűlési képviselő-választáson, és ez nagyon sokaknak csalódást okozott, a következmények levonásával egy időben meg kellett kezdeni felkészülést az európai parlamenti választásra - mondta Bajnai Gordon miskolci sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: "szépíthetnek". Mint mondta: a szépítés lehetősége kezükben van, "az európai kampány arról is szól, hogy csak azért is megmutassuk, hogy van Magyarországnak európai arca".

Szólt arról: sokan vannak az országban, akik a nyugathoz akarnak tartozni, és nem a kelethez. "Csak azért is megmutatjuk, hogy van jelentős tábora a demokrácia erősítőinek, mi egy gyarapító, békés, nyugodt európai országban szeretnénk élni" - tette hozzá az Együtt-PM szövetség vezetője, megjegyezve: ez a kampány arról szól majd, hogy "megteremtjük- ennek a normális Magyarországnak képviseletét Európában, és tudjuk képviselni Magyarország érdekeit.

Bajnai Gordon újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért külön listát készít, ezeket összefésülik, és "közösen indulunk az európai parlamenti választáson".

Elmondta azt is: a listát az Együtt-PM szövetsége hagyja jóvá, vélhetően a jövő héten.

A címlapról ajánljuk