INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Kövér: a jó döntéseknek és a jó kommunikációnak köszönhető a siker

Infostart / InfoRádió
A kormány jó intézkedéseket hozott és el is tudta ezt magyarázni a választóknak, ennek köszönhető a kormánypártok győzelme - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke elégedett volt a választás eredményével a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

"Négy ilyen nehéz esztendő után, egy válság legmélyéről visszahozva az országot, rengeteg olyan intézkedést megtéve, amelyek emberek, csoportok jogos érdekeit szükségszerűen sértette, szóval ezek után az esztendők után ezt az eredményt elég jó eredménynek tartom" - fogalmazott Kövér László.

A házelnök a kormányzati kommunikációt is dicsérte.

"A kormány nemcsak, hogy jól döntött, jó intézkedéseket hozott, az országot sikeresen vezette ki az országból, hanem mindezt az emberekkel tudatosította is. Tehát el tudta magyarázni, hogy ezekre az intézkedésekre miért van szükség és mi ezeknek a várható költsége az egyik oldalon - az emberek oldaláról -, a másik oldalon pedig mi az a hozadék, amiben mindannyian reménykedhetünk" - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.

Arról, hogy az utóbbi időszak botrányai mennyire érdekelték az embereket, Kövér László azt mondta: ő nem tapasztalt semmilyen erre irányuló érdeklődést.

"Azt is mondhatnám, hogy Simon Gábor százmilliói sem hozták lázba a választókat a mi oldalunkon sem. Tehát talán az emberek már kitanulták a demokráciát és nagyjából mindent a helyén tudnak kezelni. A botrányokat a választási kampány meg a politika egy elkerülhetetlen, nem különösebben szívderítő velejárójának tartják, és megtanultak a lényegre figyelni. A lényeg pedig mégiscsak az, hogy ma 250 ezer emberrel több dolgozik, mint 2010-ben" - fogalmazott Kövér László.

A házelnök úgy látta, hogy a most következő lesz az első olyan uniós választás, amely nem a választók büntető vagy jutalmazó szavazatairól szól, hanem arról, milyen mértékben kaphatnak a politikai szereplők lehetőséget Magyarország európai képviseletére.

Hanganyag: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk