eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fidesz: adócsökkentésben gondolkodunk, míg a baloldal adóemelést akar

A Fidesz további adócsökkentésben gondolkodik, míg Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője és "az egész bukott baloldal" adóemelést akar - közölte a nagyobbik kormányzópárt vasárnap az MTI-vel.

A Fidesz közleményében Scheiring Gábor (Együtt-PM) független országgyűlési képviselő szavaira reagált, aki az MTI-nek azt mondta, parlamenti vitanapot kezdeményeznek a szerintük igazságtalan egykulcsos adórendszerről.

A kormánypárt közleményében azt írták, a baloldal kudarcos adórendszere a családokat, a munkavállalókat elszegényítette, fizetésüket csökkentette és a gazdaságot zuhanórepülésbe vitte.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy a családi adórendszer több száz milliárd forintot hagy a családok zsebében, és az a tartós gazdasági növekedés motorja.

"A baloldal újra a bankadót és a multik adóját csökkentené, a személyijövedelemadó-kulcsot pedig 40 százalékra emelné. Ezzel szemben a Fidesz elkötelezett a további adócsökkentés mellett, januártól 270 ezer kiskeresetű család adója csökken" - áll a közleményben.

Fidesz: a szocialisták csak mélyíteni tudták a szegénységet

A Fidesz szerint a szocialisták csak mélyíteni tudták a szegénységet, pedig lett volna bőven alkalmuk arra, hogy küzdjenek a szegénység ellen.

A nagyobbik kormánypárt vasárnapi közleményében így reagált Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára, aki sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány nem a szegénység, hanem a szegények ellen küzd.

A Fidesz közleményében azt írták, hogy a szocialisták kormányzása alatt a munkanélküliség megduplázódott, a fizetéseket magas adókkal sújtották, a rezsiárakat tizenötször emelték, a gyermeknevelést nem segítették, a nyugdíjakat csökkentették, a családokat devizacsapdába taszították.

Ma a családok megélhetését adócsökkentés, rezsicsökkentés, egyre bővülő foglalkoztatás, családi adókedvezmény, béremelési programok, nyugdíjemelés és otthonmentő intézkedések segítik - olvasható a Fidesz közleményében.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×