eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Életveszélyessé nyilvánították a veszprémi Bakonyi tájházat

Életveszélyessé nyilvánította a szombat este kigyulladt veszprémi Bakonyi tájházat a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - tájékoztatta az igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Csépányi-Barczi Petra elmondta: a Bakonyi tájház lángra kapott tetejét hajnalban oltották el a tűzoltók; a belső terekre nem terjedt át a tűz, az ott lévő berendezési, kiállítási tárgyakat a tűzoltók és a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum munkatársai kihordták az épületből.

Az igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata a helyszíni szemléjén életveszélyessé nyilvánította az épületet - tette hozzá.

A Bakonyi tájház a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum szomszédságában áll, Veszprém központi részén; az egyik legrégebbi magyar szabadtéri néprajzi kiállítóhely. 1935-ben közadakozásból épült egy öcsi kisnemesi lakóház mintájára. Az épület háromosztatú, nád héjazatú, döngölt földpadlós.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×