eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk

A legtöbben hályogműtétre várnak - lapszemle

A Magyar Nemzet a kórházi várólistáról, a Népszabadság a cigarettaforgalom drámai visszaeséséről cikkezik.

A Magyar Nemzet azt írja, a legtöbben hályogműtétre, a leghosszabban - 800 napot - térdprotézisre várnak a kórházi várólisták szerint. Velkey György a Magyar Kórházszövetség elnöke a lapnak elmondta, az év végére lesznek pontos adatok a várólistákról, miután az esztendő végétől már szankcionálják az egészségügyi intézményeket, ha nem tesznek eleget jelentési kötelezettségüknek. A jelenlegi adatok szerint 55 ezren várnak valamilyen műtétre.

A Magyar Nemzet arról ír, több mint 9 ezer lakást ajánlottak fel a bankok szeptember közepéig a Nemzeti Eszközkezelőnek és az év végéig várhatóan még további 4 ezret. Az átvett ingatlanok száma így az év végére valószínűleg megközelíti az idénre megszabott 15 ezres darabszámot. A felajánlott lakóingatlanok többsége Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van.

A Magyar Nemzetben lehet arról is olvasni, hogy több mint 2,5 millió embernek van túlfizetése vagy tartozása az adóhatóság felé. Az adatok azt mutatják, 1,4 millióan szerepelnek azok között, akik a kötelezettségüknél többet fizettek be az adóhatóságnak, a többlet összesen 34,5 milliárd forint. Az 1,2 millió adós 176 milliárddal tartozik.

A Népszabadság cikke szerint a cigarettaforgalom drámai csökkenéséről tanúskodik a Nemzeti- Adó és Vámhivatal csütörtökön közzétett jövedéki statisztikája. Míg júniusban - a trafikrendszer indulásának hónapjában - 1 milliárd 25 millió szál cigarettát cigarettát értékesítettek a gyártók, addig júliusban alig több, mint felét, 623 millió szálat.

Az Index cikke szerint egy magyar falu lett a legszebb idén Szlovákiában. Az Év Faluja díjat a Dunaszerdahely melletti Kisudvarnok nyerte, így a kisközség képviseli jövőre Szlovákiát az európai versenyben. Az 1200 lakosú Kisudvarnokot kilencven százalékban magyarok lakják.

Az Index beszámolója szerint magyar szépség lett a fitneszvilágbajnok. A Kijevebn megrendezett fitness, bikini-fitness és bodyfitness világbajnokságon 10 fős magyar csapat indult. Utóbbi mezőnyében a 163 centiméteres kategóriában avattak magyar világbajnokot Szabó Garliella személyében. A 168 centiméteres indulók között Toldi Zsuzsa a negyedik lett.

A Napi Gazdaság arról ír, vesztett az UEFA az Európai Bíróság előtt. Az Európai Labdarúgó Szövetség a kontinensbajnokság televíziós közvetítési jogaiból származó bevételek maximálása érdekében a kizárólagos jogok eladására törekszik. Miután az Egyesült Királysággal, nem bírt, a szigetország felvette a kiemelt események listájára a bajnokság utolsó szakaszát, így az ingyenes csatornákon kell közvetíteni, az UEFA az európai bírósághoz fordult, de elvesztette a pert.

A Napi Gazdaság arról ír, kevés cég tesz a hamisítás ellen. Magyarországon a vállalkozások negyedének ágazatát rendkívül károsan érinti a hamisítás, ugyanilyen arányban vannak azok is, akiknél nem jelent problémát. Egy felmérés szerint a gyártással foglalkozó vállalatok 28 százalékának van tudomása arról, hogy termékét hamisítják. Márkavédelemmel a megkérdezett cégek 40 százaléka nem foglalkozik.

A Pénzcentrum cikke szerint továbbra is tarolnak a diszkontok Magyarországon. A hipermarketeket, szupermarketeket és diszkontokat tömörítő modern kiskereskedelmi csatornák a forgalom majdnem 60 százalékát tudhatják magukénak, a maradék 40 százalékon majdnem egyenlő arányban osztoznak a hazai láncok, a független kisboltok és az egyéb lehetőségek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×