eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ombudsman: a rendőrségnek a rendezvényről távozók védelmét is biztosítania kell

A rendőrségnek a rendezvényről távozók védelmét is biztosítaniuk kell - állapította az alapvető jogok biztosa. Szabó Máté azt vizsgálta, hogy sérült-e a hétvégi Budapest Pride felvonulás résztvevőinek gyülekezési joga.

A vizsgálat szerint a rendőrség a szombati esemény résztvevőinek biztosította, hogy élhessenek gyülekezési jogukkal, és megakadályozta, hogy az ellentüntetők megzavarják a rendezvényt.

A felvonulásról távozó három ember csoportos bántalmazásáról ugyanakkor azt mondta: a hatóságoknak minden tőlük telhetőt meg kell tenniük a rendezvényről távozók védelmében is.

A rendőrség az esetről azt közölte: a felvonuláson nem, de a rendezvénytől távolabb többeket előállítottak, és csoportosan elkövetett erőszak gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettesek ellen.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×