eur:
385.97
usd:
355.25
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Sok esőt hoz a hétfő

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását az említett ciklon alakítja, marad a többnyire enyhe, borongós, csapadékos idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfő reggelig általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak helyenként és átmenetileg vékonyodhat el a felhőzet. Sokfelé várható eső, a középső tájakon jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Hétfőn ugyanakkor nagy területen felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúl nagy részén akár több órás napsütés is lehet. Csapadékra továbbra is többfelé számíthatunk; napközben elsősorban északon, majd hétfő estétől délkelet felől egyre több helyen várható eső. A délkeleti, keleti szelet vasárnap még többfelé erős, a Dél-Alföldön néhol viharos széllökések kísérik, majd hétfőre mérséklődik a légmozgás. Éjszaka elsősorban délnyugaton köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 8 és 13 fok között várható, de az Alpokalján és az északi határvidéken ennél néhány fokkal hűvösebb lesz.

Kedden is többfelé várható eső, zápor, nagyobb mennyiségben délnyugaton. Hajnalban nyugaton néhol ónos eső is lehet. A minimumhőmérséklet általában 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 5 és plusz 13 fok között valószínű.

Szerdán kezdetben többfelé, majd egyre inkább csak délen, délnyugaton várható eső, zápor. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 5-12 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, de délnyugaton, délen helyenként estig erősen felhős marad az ég, és ott elszórtan még lehet eső. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 7 és plusz 12 fok között alakul.

Pénteken kevésbé felhős, napos, illetve erősen felhős, párás, ködös helyek egyaránt lesznek, legfeljebb szitálás fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szombaton északkeleten helyenként esőre, havas esőre kell számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2 fok között, a nappali csúcsértékek plusz 4 és plusz 7 fok között alakul.

Vasárnap felhőátvonulásokból elszórtan alakul ki eső, havas eső, a hegyekben hózápor. Az északnyugati szél viharossá fokozódhat. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a maximumok plusz 5 és plusz 8 fok között alakulhatnak.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Zelenszkij szerint nem mennek NATO-katonák Ukrajnába, 62 drónnal támadtak reggel orosz területekre - Háborús híreink hétfőn

Zelenszkij szerint nem mennek NATO-katonák Ukrajnába, 62 drónnal támadtak reggel orosz területekre - Háborús híreink hétfőn

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reutersnek adott interjúban kifejtette, hogy Ukrajna nyugati szövetségesei túlságosan késlekednek a katonai támogatásról szóló döntések meghozatalával. Eközben az ország keleti részén, különösen Donbász irányában, fokozódnak a harcok és új orosz offenzíva indult Harkiv városa felé. Oroszország arról számolt be, hogy Ukrajna vasárnap 62 drónnal indított nagyszabású támadást orosz területek ellen, ami egy dél-oroszországi olajfinomító működésének leállását eredményezte, és amerikai, francia valamint ukrán rakéták is célba értek az orosz ellenőrzés alatti területeken. A finomító egy magánvállalat, amely évente mintegy 4 millió tonna kőolajat dolgoz fel. Legfontosabb háborús híreinket hétfőn az alábbiakban foglaljuk össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×