Nem esett vissza a vágólovak exportja a lóhúsbotrány miatt - mondta az InfoRádió által megkérdezett kereskedő. Németh Szilárd közölte: olyan olasz vágóhídnak szállítanak, ami kizárólag lovakat vág, ezért kizárt a marhával való keveredés.
Azt sem tapasztalják, hogy nagyobb lenne a gyanakvás a lóhús iránt. A kereskedő szerint a vevők bizalma akkor csökkenhetne, ha marhahússal helyettesítenék a lóhúst, de ez éppen fordítva történt.
A zalaegerszegi vágóló-kereskedő beszélt arról is, hogy tavaly minimális mennyiségű lovat szállítottak Olaszországba egy uniós törvény be nem vezetése miatt. Minden Magyarországon született lovat lóútlevéllel kellett volna ellátni, de ez nem történt meg csak egy kis hányadnál, emiatt nem szállíthatók Olaszországba.
Németh Szilárd közölte: a lóhús jóval egészségesebb, mint a marha-, disznó- és csirkehús, csak ezt az embereknek el kellene fogadniuk. Lelki problémát csinálnak a lóhús fogyasztásából, így nincs megfelelő helye az étkezésben - tette hozzá.
Hanganyag: Herczeg Zsolt