eur:
385.93
usd:
355.54
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem a botrány miatt esik vissza a lóhús exportja

A vágólovak exportjával foglalkozó magyar állatkereskedők egyelőre nem érezték meg az európai lóhúsbotrányt, egy uniós rendelet hazai alkalmazásának hiánya miatt azonban piacot vesztettek Olaszországban - mondta az InfoRádiónak egy zalaegerszegi vágóló-kereskedő. Németh Szilárd biztos abban, hogy magyar lóhús nem került nyugat-európai marhahús-készítményekbe.

Nem esett vissza a vágólovak exportja a lóhúsbotrány miatt - mondta az InfoRádió által megkérdezett kereskedő. Németh Szilárd közölte: olyan olasz vágóhídnak szállítanak, ami kizárólag lovakat vág, ezért kizárt a marhával való keveredés.

Azt sem tapasztalják, hogy nagyobb lenne a gyanakvás a lóhús iránt. A kereskedő szerint a vevők bizalma akkor csökkenhetne, ha marhahússal helyettesítenék a lóhúst, de ez éppen fordítva történt.

A zalaegerszegi vágóló-kereskedő beszélt arról is, hogy tavaly minimális mennyiségű lovat szállítottak Olaszországba egy uniós törvény be nem vezetése miatt. Minden Magyarországon született lovat lóútlevéllel kellett volna ellátni, de ez nem történt meg csak egy kis hányadnál, emiatt nem szállíthatók Olaszországba.

Németh Szilárd közölte: a lóhús jóval egészségesebb, mint a marha-, disznó- és csirkehús, csak ezt az embereknek el kellene fogadniuk. Lelki problémát csinálnak a lóhús fogyasztásából, így nincs megfelelő helye az étkezésben - tette hozzá.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×