eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Sürgetné a Fidesz az Alkotmánybíróság munkáját - lapszemle

Ismét megjelentek az abortusz ellenes plakátok Budapesten - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint a Fidesz sürgetné Ab munkáját.

A Népszabadság arról ír, hogy újra láthatók Budapest utcáin azok az abortuszellenes plakátok, amelyek uniós forrásokból történő finanszírozása másfél éve botrányt okozott, most azonban nem a minisztérium, hanem az Ágota Alapítvány használja azokat örökbefogadást népszerűsítő kampányához.

A Fideszen belül felvetődött, hogy 30 vagy 60 napos határidőt szabjanak az Alkotmánybíróságnak a soron kívüli ügyek elbírálására - olvasható a Magyar Nemzetben. A kormánypárt szerint ugyanis sérti a jogbiztonságot, hogy az AB olykor évekig nem dönt a papíron soron kívülinek minősülő bírói beadványokról. Gulyás Gergely, a Fidesz jogi szakpolitikusa példaként említette a semmisségi törvényt, illetve a "lex Biszkut", amelyek már közel két esztendeje a testület asztalán vannak.

Az Index szerint a katolikus egyház kezdi felfedezni az internetben rejlő lehetőséget: a leköszönő pápának Twittere van, a komoly párt kereső katolikusoknak pedig itt a párKatt.hu. Az osztrák kathTreff.org magyar változatának elindításához egy ausztriai püspök, Andreas Laun adta a pénzt, azért, mert annyira szereti a magyarokat. "Isten szeretetből teremtette az embert arra, hogy szeressen" - üzente a jótékony pap.

A Portfolio.hu-n az olvasható, hogy nagyszabású szkopjei együttműködésre írt alá szerződést szlovén partnerével, az ERA Group Holding vállalattal a TriGranit csoport A Macedón Köztársaság piacára történő belépéssel immár 10 országban van jelen a TriGranit. A megállapodás ingatlanfejlesztési és ingatlanüzemeltetési szolgáltatásokat ölel fel.

Március 4-én indulhat Magyarországon a Tesco Online Bevásárlás - értesült a Pénzcentrum.hu. A portál szerint elképzelhető, hogy az online vásárlási felületet már néhány nappal korábban "élesítik", a házhoz szállítás azonban a tavasz első hétfőjétől kezdődik.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×