eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyorsítanák a bűnpereket - lapszemle

Kedvezőtlen vizsgálati eredmény az ELTE gyakorlóiskolája ügyében - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben az olvasható: gyorsítaná a büntetőpereket a Kúria.

Kedvezőtlen állásfoglalást hozott a napokban az a szakbizottság, amely azt vizsgálta, hogy az ELTE a források szűkülése ellenére képes-e tovább működtetni XII. kerületi gyakorlóiskolájának gimnáziumi részét - írja a Népszabadság. Az egyetem szenátusa a bizottság állásfoglalásának figyelembevételével ma dönt a gimnázium további sorsáról.

A Népszabadságban arról is olvashatnak, hogy az Operaház új főigazgatója nem tudja, miért épp ő lett a befutó. Ókovács Szilveszter a lapnak úgy fogalmazott: botrányok nélkül nem lehet levezényelni egy ekkora intézmény átalakítását, ám örül, hogy mégis megúszták a munkaügyi pereket.

A Magyar Nemzetben az olvasható: gyorsítaná a büntetőpereket a Kúria. Az intézmény büntetőkollégiuma szerdán vitatja meg azt a tanulmányt, amelyet a legfőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportja készített a bíróságok hatályon kívül helyezési gyakorlatáról. Ha a grémium elfogadja a jelentést, várhatóan törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá váljék az ítélkezés.

A Magyar Nemzet szerint fiktív vállalkozások, adócsalás céljából létrehozott társaságok és köztartozást felhalmozó céglovagok után kutatnak az állami szervezetek. Az adóhivatal tavaly százezernél is több társaságot világított át. A hatóság 1500 fiktív céget vont ki a gazdasági életből, harmincezer kockázatosnak tartott vállalkozásnál ellenőrizte tüzetesen a törvényes feltételek meglétét, s 1300 céget helyezett felügyelet alá.

15 milliárd forint értékű csekkel próbált Németországba jutni egy korábbi iráni jegybankelnök - közli az Index a Bild am Sonntagra hivatkozva. Az 59 éves Tahmászp Mazahéri Törökországból érkezett a düsseldorfi repülőtérre, csomagjában a venezuelai központi bank által kibocsátott csekkel. A német rendőrség pénzmosás gyanújával vizsgálja az ügyet.

Három év alatt százezerrel csökkent az 50 százalékos kedvezményes étkezést biztosító Torkos Csütörtök vendégeinek száma - írja a Napi Gazdaság. Az éttermek érdeklődése tavaly és idén is mérséklődött. Ezzel párhuzamosan a torkoskodók száma is visszaesett: míg 2009-ben 260 ezren, 2012-ben már csak 160 ezren voltak.

A Portfolio.hu szerint brutális mozgás jöhet az arany árfolyamában. December közepe óta ugyanis egy viszonylag szűk, jellemzően 40 dolláros sávban hullámzik az arany dollárban kifejezett árfolyama és ha távolabbról nézzük a folyamatokat, akkor a technikai elemzés egy nagy árfolyam-elmozdulás lehetőségét vetíti előre.

A Pénzcentrum.hu a lakásbiztosítás szabályait vette górcső alá, mivel ma Magyarországon a lakócélú ingatlanok nagyjából háromnegyede van biztosítva, ám a biztosítással rendelkezők körében is gyakori, hogy nem megfelelő konstrukciót választanak, illetve hagyják elévülni korábban jól pozicionált biztosításukat.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×