eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Felavatták az ELTE felújított homlokzatát

Felavatták az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának Egyetem téri főépületét.

Az ELTE rektora és dékánja mellett a főpolgármester vett részt az Állam- és Jogtudományi Kar főépületi homlokzatának avatásán. Tarlós István elmondta: egy szabályos agóra alakult ki a közelmúltban, amit használhatnak a fiatalok, az egyetemisták, a tudományos élet résztvevői, de a turisták is ugyanúgy. Ez egy nagyon hangulatos tér, ahol egy szellemi elit is összejöhet - tette hozzá.

Mezey Barna, az ELTE rektora úgy látta, hogy az 1900-ra befejezett és idén felújított épület egy szimbólum. Eklektikus korban született meg, de a nagyvonalúság és a tudomány hatalma sugárzik belőle - vélekedett.

Király Miklós dékán szintén különlegesnek vélte az ELTE Állami- és Jogtudományi Karának főépületét. Itt egyszerre van jelen spiritualitás és hagyomány, politika és történelem, oktatás és tudomány - fejtette ki.

A felújított homlokzat avatásán egyébként többek közt jelen volt Darák Péter, a Kúria elnöke is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×