INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

"Taktikai atomfegyver a tranzakciós illeték" - hetilapszemle

Infostart / InfoRádió
A Heti Válasz Matolcsy Györggyel közöl interjút. A Figyelő a korábbi egészségügyi miniszterekkel készített összeállítást.

A Heti Válasz Matolcsy Györggyel készített interjút. A nemzetgazdasági miniszter a gyermekes családok érdekében megváltoztatná a lakástámogatás rendszerét és felemelné a szocpolt. Elmondta azt is, hogy a pénzügyi tranzakciós illeték minden részeleme változhat még, az adófilozófia azonban nem. Matolcsy György szerint a pénzügyi tranzakciós illeték nemhogy nem méltatlan sarc, de XXI. századi taktikai atomfegyver.

A Figyelő a korábbi egészségügyi miniszterekkel készített összeállítást. A korábbi tárcavezetők szerint a reform kényszerű, de a Széll Kálmán-terv padlóra küldheti az egészségügyi ágazatot. Székely Tamás, a második Gyurcsány-kormány minisztere Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkártól a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítását irigyli. Kökény Mihály azt sajnálja, hogy beletört a bicskája a regionális modernizációs program megvalósításába. Horváth Ágnes azt tartja óriási kudarcnak, hogy népszavazással megszüntették az általuk bevezetett vizitdíjat és kórházi napidíjat. Abban azonban valamennyi korábbi tárcavezető egyetért, hogy kormányzati ciklusokon átnyúló hosszú távú tervekre lenne szükség az egészségügyben.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk