INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Üzenjen hadat a bosszantó KRESZ-tábláknak!

Infostart / InfoRádió
Hadat üzent a felesleges és bosszantó KRESZ-tábláknak egy civil szervezet. Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület elnöke, Rácz Tamás azt szeretné elérni, hogy a közúton közlekedők gyorsabban és értelmetlen szabályoktól mentesen közlekedhessenek.

A közlekedés-szabályozás hazai gyakorlatát kifogásolja az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület elnöke. Rácz Tamás az InfoRádiónak azt mondta: a közlekedés szabályozásának alkalmazott oldalán, vagyis a kitáblázásoknál, a felfestéseknél, a kereszteződések szabályozásánál sok olyan probléma van, amelyek gyorsan megoldhatók lennének.

Csak néhány "tüneményt" említett: Budaörs határában például évtizedek óta több mint húsz évvel ezelőtt ellopott síneket véd egy fénysorompó, ami előtt ha valaki nem áll meg, 100 ezer forintos bírsággal sújtható.

Budapesten, a Lánchíd előtti egyirányú Fő utca egyik sávját buszsávnak jelölték ki. Ha valaki parkolni szeretne az út jobb oldalán lévő kijelölt parkolóhelyek egyikén, akkor át kell vágnia a buszsávon, ami a jelenleg hatályos KRESZ szerint szabálytalan. Vagyis a Fő utcában naponta autósok százai kényszerülnek szabálysértésre.

Aki tehát ezekhez hasonló esetet lát, érdemes bejelentést tennie a Blokkolasgatlo.hu oldalon - javasolja Rácz Tamás, aki hozzátette: néhány esetben más sikerült például sebességkorlátozó táblát eltüntetni.

Hanganyag: Sánta András

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk