eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Varga: Kora őszre lehet megállapodás az IMF-fel - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a honvédség törvénytelenül adott a 2006. októberi tömegoszlatáshoz fegyvereket. Varga Mihály a Magyar Hírlapnak azt mondta, reálisan kora ősz folyamán jöhet létre megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a honvédség törvénytelenül adott a 2006. októberi tömegoszlatáshoz gránátokat, gránátvetőket, valamint egy barikád felszámolásra alkalmas teherautót a honvédelmi tárcánál Hende Csaba miniszter utasítására folyó, hamarosan lezáruló részletes vizsgálat szerint. A jelentés szerint a fegyverek átadása nem történhetett az akkori miniszter, Szekeres Imre tudta nélkül.

Varga Mihály szerint reálisan kora ősz folyamán jöhet létre megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). A politikus a Magyar Hírlapnak megerősítette, hogy a kormány mintegy 15 milliárd euró összegű, hároméves elővigyázatossági megállapodást szeretne kötni. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi költségvetési intézkedésekkel biztosítható az idei és a jövő évre vállalt hiánycél, ez egyben azt is jelenti, hogy a Magyarország ellen 2004 óta tartó túlzottdeficit-eljárás megszűnik.

Az Index arról cikkezik, hogy több mint egy éve indult el az Apple és a Samsung jogi háborúja, amelyben a kaliforniai cég a bíróságon próbálja elérni, hogy a dél-koreaiak tabletje, a Galaxy Tab 10.1 eltűnjön a világ boltjaiból. Az Apple szerint a Samsung az iPad technikai és formatervezési ötleteit használja újra, engedély nélkül. A Samsung szerint ebből egy szó sem igaz, és maga a táblagép ötlete több évtizedes, az iPadhez hasonló formában létezik már régóta. A két cég között jelenleg 10 országban 50 per zajlik.

A tervezett időpontra - 2012 végére vagy a jövő év elejére - létrejöhet az Egységes Segélyhívó Rendszer (ESR-112) technikai háttere, a Belügyminisztérium most az Országos Rendőr-főkapitányság nevében írta ki a térinformatikai megjelenítésre és eseménykezelésre képes hívásfogadó rendszer megtervezésére és megvalósítására vonatkozó közbeszerzési pályázatát - írja a Napi Gazdaság. A felhívás szerint a központokat Szombathelyre és Miskolcra telepítik, a pályázat becsült költsége 800 millió forint.

A Portfolio.hu oldalon arról olvashatnak, hogy tavaly jelentős növekedést mutatott a világ napenergia-piaca, az európai szereplők mellett Kína, az Egyesült Államok és Japán is jelentős kapacitásokat épített ki. Az Európai Fotovoltaikus Iparági Egyesület (EPIA) várakozása szerint az előttünk álló években már kisebb ütemben fejlődik majd az európai piac, de a világ többi részén igen komoly növekedési lehetőségek mutatkoznak.

A bürokratikus ügymenet lassúsága, s feleslegesnek tűnő, többszöri engedélyeztetések jellemzik a hazai engedélyköteles gázszerelési eljárást. Dániában viszont merőben más a helyzet: a Pénzcentrum.hu egyik olvasója jelezte, hogy ott a kéményseprőkre már nincs is szükség. Ehhez képest idehaza a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében, a jövőben büntetésre számíthat az, aki nem engedi be a FÕKÉTÜSZ munkatársait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×