INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Tilki Attila mentelmi jogának felfüggesztését javasolják

InfoRádió / MTI
Tilki Attila fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága - mondta el a testület kereszténydemokrata elnöke az MTI-nek kedden.

Rubovszky György a bizottság zárt ülése után arról tájékoztatott: a kormánypárti politikus ittas vezetés miatti közvádas ügyében a testület egyhangúlag döntött úgy, hogy javasolják a mentelmi jog felfüggesztését.

Tilki Attila még februárban szenvedett autóbalesetet ittasan, a történtekről ő maga számolt be egy az MTI-nek eljuttatott közleményben. A politikus akkor azt közölte, hogy február 9-én reggel az M30-as autópályán, csúszós úttesten ütközött a szalagkorlátnak, a balesetben senki nem sérült meg. Tilki Attila ezután maga értesítette a rendőrséget, és - mentelmi jogáról azonnal lemondva - vállalta az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt, amely alkoholfogyasztást jelzett. A politikus jelezte, vállalja a történtek jogi következményeit.

A mentelmi bizottság három magánvádas ügyet is tárgyalt keddi ülésén. Szanyi Tibor szocialista és Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselők ügyében egyhangúlag, Pócs János fideszes politikus esetében 6:1 arányban azt javasolják, hogy az Országgyűlés ne függessze fel a mentelmi jogot.

A címlapról ajánljuk