INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Felfüggesztette a rendőrség az elsősegély-dobozok ellenőrzését

Infostart / InfoRádió
Ideiglenesen felfüggesztette az autós elsősegély-dobozok ellenőrzését a rendőrség. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a járőrök továbbra is kérhetik az egészségügyi doboz meglétét, de szabálysértés esetén nem szabhatnak ki büntetést. A rendőrség azután döntött így, hogy több patikában sem lehet már kapni kötszert vagy fertőtlenítő lapot.

Ideiglenesen felfüggesztette a gépjárművek kötelező felszerelésének számító egészségügyi dobozok ellenőrzését a rendőrség.

Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a rendőrség is a híradásokból értesült arról, hogy elfogytak az egészségügyi dobozok kellékei, ezért döntött a türelmi időszak bevezetéséről. A rendőrség azt nem szabta meg, hogy meddig tart a türelmi idő a járművezetőkkel szemben - tette hozzá.

A szóvivő kiemelte: nem ellenőrzik az egészségügyi dobozokat a rendőrök, vagy tekintettel lesznek arra, hogy nem kapható jelenleg kötszer és fertőtlenítő lap. Ennek értelmében büntetést sem szabhatnak ki szabálysértés esetén, de figyelmeztethetik az autósokat - tette hozzá.

Hanganyag: Kálló IzabellaA címlapról ajánljuk