eur:
388.5
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Andor László írásban juttatta el érveit

Andor László uniós biztos hetekkel korábban megígérte az MSZOSZ elnökének, hogy szerdán előadást tart a nyugdíjakkal kapcsolatos uniós fehér könyvről, ezért nem vett részt a kohéziós alapok csökkentéséről szóló bizottsági ülésen. A Fidesz bírálta az uniós biztost a távolmaradása miatt, ellenzékiek szerint Andor Lászlónak nem feladata, hogy ilyen esetekben képviselje az országot.

Az LMP frakcióvezetője szerint Andor Lászlónak nem volt feladata, hogy a kohéziós alapok csökkentéséről szóló ülésen képviselje Magyarországot. Jávor Benedek szerint a kormány félreérti az unió működését, de az szerinte is jó lett volna, ha magyar biztosként Andor László árnyalni tudja a nézőpontokat.

Kovács László, az MSZP alelnöke, korábbi uniós biztos azt mondta, hogy a bizottsági üléseken a biztosok nagyon ritkán állhatnak ki saját országuk mellett.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a magyar EU-biztosnak le kell vonnia a szükséges konzekvenciákat amiatt, hogy távol maradt attól a szerdai európai bizottsági üléstől, amelyen a testület javaslatot tett Magyarországnak szánt kohéziós pénzek folyósításának felfüggesztésére.

Andor László azt mondta, a döntésről már korábban lehetett tudni, az MSZOSZ-ben tartott előadását pedig hetekkel korábban véglegesítette. Hozzátette, írásban eljuttatta érveit a bizottságnak.

Andor László kiemelte: egyetért a szankció mértékével, szerinte arányos, méltányos és igazságos döntés született.

Gyévai Zoltán, a BruxInfo elemzője azt mondta, az összegről biztosan szerdán döntöttek, de az előzetes egyeztetésen bizonyosan jelen volt a magyar biztos kabinetfőnöke is. Hozzátette, a legritkább esetben van jelen mind a 27 uniós biztos egy döntés meghozatalakor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×