eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyurcsány Ferenc is értékeli az évet

Ma tartja meg évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetője.

Gyurcsány Ferenc 2005 februárjában tartotta első évértékelő beszédét, azt követően minden év elején volt ilyen rendezvény.

A politikus az utóbbi három évértékelővel megvárta Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök hasonló felszólalását. Most is ezt teszi, ám ezúttal már nem kormányfőként, nem MSZP-elnökként, de még csak nem is szocialista politikusként, hanem az általa létrehozott Demokratikus Koalíció vezetőjeként osztja meg gondolatait a közvéleménnyel.

Biztosra vehető, hogy ezúttal sem pusztán a kormány mindenáron való megbuktatására szólítja fel híveit. Január 31-én az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként legalábbis egyértelművé tette, hogy elutasítja a törvényellenes módszereket, és tudomásul veszi, hogy a választók többsége másfél évnyi, megosztó döntések sorozatát hozó kormányzás után is a Fideszt támogatja.

Gyurcsány Ferenc pártjának korábban szocialista, jelenleg független országgyűlési képviselőként dolgozó politikusai várhatóan áprilisban alakítanak frakciót a parlamentben. A leendő képviselőcsoport idejekorán kinevezett vezetője, Molnár Csaba egy sajtótájékoztatón azt mondta: a Demokratikus Koalíció nem hisz az Orbán Viktor által meghirdetett konszolidációban.

Ez a gondolat valószínűleg visszaköszön majd Gyurcsány Ferenc országértékelő beszédében is, amelyet a volt miniszterelnök ma délután fél háromkor mond el az egyik budapesti szállodában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×