eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Orbán: A kormány elérte, amit akart

Az új, európai uniós fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarország számára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában. Hozzátette: az ország számára kedvező döntést sikerült elérni Brüsszelben az európai stabilitási paktum ügyében.

Az uniós fiskális paktum elfogadását javasolta a parlamentnek a kormányfő napirend előtti felszólalásában. Orbán Viktor kifejtette: Magyarország számára kedvező döntést sikerült kiharcolni, elérték, hogy a szabályok csak az euróövezeti országokra lesznek kötelezőek, illetve nem került bele a kötelező adóharmonizáció, így minden akadály elhárult az elől, hogy az ország csatlakozzon a paktumhoz.

Magyarországnak a jövőben sem kell olyan szabályt alkalmaznia, amely csökkentené az ország versenyképességét - jelentette ki a kormányfő, és hozzátette: a kormány józanul kiállt az érdekeiért és elérte, amit akart.

"Az európai paktummal kapcsolatos siker világosan kiemeli, hogyan kell viszonyulnunk Európához. Csendes tenger nem nevel tapasztalt tengerészeket" - emelte ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország jövője az Európai Unió keretein belül van. Az ország pozíciója mindenki előtt ismert, az ország népszavazással döntött az uniós tagság mellett, jövője az unió keretein belül van, sőt, Magyarország az unió további bővítésének erőteljes szószólója.

Európában történelmi léptékű átrendeződés megy végbe, mindenki, akinek van magához való esze, minél jobb pozícióból akar indulni majd a válság elmúltával, amikor a növekedés elkezdődik - mondta a kormányfő, hozzátéve: ezért már most késhegyre menő, egyfajta érdekérvényesítési verseny zajlik Európában, amelyben azok az országok lesznek győztesek, akik határozottabban állnak ki saját érdekeiért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×