eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nettó becsapás: miért drágább a nagyobb kiszerelés?

Becsaphatja a vásárlókat a termékek egységára - értesült az InfoRádió több hallgatójától. Valóban gyakran előfordul, hogy egy termék kilogrammonkénti egységára megmagyarázhatatlanul magasabb, mint ugyanannak az árunak egy kisebb kiszerelésű változata - erősítette meg információnkat Kispál Edit fogyasztóvédelmi szakjogász, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.

A józan paraszti ész azt diktálná, hogy a nagyobb kiszerelésű termék fajlagosan olcsóbb, ehhez képest sokszor azt tapasztalhatjuk, hogy ugyanazon termék esetében drágább a nagyobb kiszerelés - mondta az InfoRádiónak a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.

Kispál Edit azt javasolja a vásárlóknak, hogy még akciós termékeknél is nézzék meg, hogy ugyanaz a termék kisebb vagy nagyobb kiszerelésben milyen egységárral szerepel, mert elképzelhető, hogy nem az akciós termék az olcsóbb.

A jelenlegi jogszabályok csak azt követelik meg, hogy a terméken szerepeljen az ár és az egységár. Ha ez megvan, akkor a forgalmazó eleget tett a kötelezettségének. Csak azt tudjuk javasolni, hogy a vásárló mindig vesse össze az egységárakat - mondta a szóvivő.

Jogilag nem lehet tenni semmit, a termék szabadáras, minden gyártó úgy alakítja az árait, ahogy gondolja és ahogy el tudja adni a terméket - tette hozzá Kispál Edit.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×