eur:
389.44
usd:
364.52
bux:
67956.14
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lázár: A változó politikusi álláspont erény

Magyarország ma nagyobb bajban lenne a kormány elmúlt másfél éves tevékenysége nélkül - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Joint Venture Szövetség üzleti fórumán.

Helyesen döntött a kormány, hogy az elmúlt másfél évben a korábbiaknál jóval több konfliktust vállalt - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. "Ha nem tettük volna meg mindazt, amit megtettünk az elmúlt másfél évben, akkor még nagyobb bajban lennénk" - fogalmazott a politikus, aki gyorsított volna a folyamaton.

"Aki most, élve a válság adta lehetőségekkel, képes egy új rendszert felépíteni, annak van egyáltalán esélye arra, hogy versenyképes legyen, és versenyképes gazdasági környezetet, a gazdasági növekedés alapvető feltételeit megteremtse a következő évtizedre" - magyarázta.

Hódmezővásárhely polgármestereként a frakcióvezető a parlamenti és a városvezetői munka összeegyeztetéséről is ejtett néhány szót, elismerve: baj, hogy keveset van otthon.

Az IMF-el kapcsolatban Lázár János úgy fogalmazott: a változó politikusi álláspont erény. "Rám olvashatják, mit mondtam hat hónappal ezelőtt. De ha változik a helyzet, a politikában meg kell tanulnia az embernek megváltoztatnia az álláspontját. Főleg, ha az emberre az ország, adott esetben 10 millió ember sorsa van rábízva" - jelentette ki.

A politikus kitért arra is, hogy a kormány napokon belül módosíthatja a jövő évi növekedési prognózist. "Azt is helyes dolognak tartom, hogy kijelöli majd az IMF-delegációt napokon belül a kormányzat, és kijelöli azt a lépés- és intézkedéssorozatot, amely a növekedési pálya megtartásához, a növekedés beindításához és a következő évekbeli erősítéséhez elengedhetetlenül szükséges" - mondta.

Lázár János ígéretet tett arra, hogy a kormány tartja a különadók határidejét. "Lehet vitatni a különadót a bankok tekintetében és a végtörlesztés rendszerét. Egy dologgal azonban tisztában kell lenni: nem vagyunk és nem is leszünk abban a helyzetben, hogy egy millió embernek azt mondjuk, sorry, senki nem tartott gépfegyvert a halántékotokhoz, hogy vegyétek fel a hiteleket, és egyébként meg az lesz veletek, ami lesz" - fogalmazott.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy év végére lezárul az átalakítás folyamata, így jövőre kezdődhet az új rendszerek próbaidőszaka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×