eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb kórházban vizsgálódnak morfium-túladagolás miatt - lapszemle

A Népszabadság a foglalkoztatottak emelkedő számáról ír, a Magyar Nemzet pedig úgy tudja, hogy az Uzsoki utcai kórház után újabb intézményben vizsgálódik a rendőrség.

A Népszabadság internetes oldala arról ír, hogy az eddig 6-8 órás közmunkákat 4 órában végzik az érintettek, ami azt eredményezte, hogy hirtelen magasabb lett a foglalkoztatottak száma. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint 15 hónapja emelkedik a foglalkoztatottak száma Magyarországon, a 15-64 évesek körében három éves csúcspontra, 56,6 százalékra nőtt a foglalkoztatási ráta. A valósághoz az is hozzátartozik, hogy a munkanélküliségi rátát nem sikerült csökkenteni, sőt az egy évvel korábbihoz képest, valamint az elmúlt három hónaphoz képest is kissé emelkedett, és 2011. augusztus-október között 10,8 százalékon állt. Szakértők szerint az elmúlt negyedévben a mezőgazdaság és a közmunka volt az a két terület, amely némiképp javítani tudott a statisztikán, a feldolgozóipar és a szolgáltató szektor hullámzó számokat produkált, az ipar év eleji lendülete összességében megtört. Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató kutatásvezetője megerősítette, hogy a közmunka alkalmas arra, hogy javítson az adatokon.

A Magyar Nemzet internetes kiadásában arról lehet olvasni, hogy újabb kórházban vizsgálódik a rendőrség. Az Uzsoki utcai után a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban is morfium-túladagolás miatt vizsgálódnak a hatóságok. Egy asszony jelentette fel még 2009-ben az intézményt gyermeke halála miatt, az ügyben azonban csak most, az Uzsoki-botrány kirobbanása után rendeltek el feljelentéskiegészítést. Az Uzsokiban 2005 és 2007 között történt 100 gyanús haláleset, az ügyben hétfőn több betegszállítót is kihallgatott a rendőrség.

Az Index arról közöl cikket, hogy közjogi méltóság lehet a legfőbb ügyész. Jelentősen növeli ugyanis a legfőbb ügyész hatalmát és méltóságát az új ügyészségi törvény. Még a Legfelsőbb Bíróságról Kúriára keresztelt bíróság ülésein is részt vehet, ami már csak azért is furcsa, mert a bíróság az ügyészség indítványairól dönt, részt vehet a Kúria ülésein és kiemelt ügyekben eldöntheti, az ügyészség mely bíróságon emel vádat - rögzíti az ügyészségről szóló sarkalatos törvény, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés. A törvény alapján a legfőbb ügyész kiemelten védett vezetőnek minősül, hivatalos és magánprogramjain is védelemre jogosult. Nem csak ebben hasonlít majd az öt legfőbb közjogi méltóság közé sorolt főbíróhoz, hanem abban is, hogy tanácskozási joggal részt vehet a Kúria ülésein - ami azért különös, mert a bíróságok feladata épp az ügyészségek által összeállított vádiratok elbírálása.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy nem indít új fejlesztést jövőre Magyarországon a TriGranit, Lengyelországban, Szlovéniában és Szlovákiában kezdenek új projekteket, illetve folytatják a már elkezdett programokat. Magyarországon 400-450 ezer négyzetméternyi kiskereskedelmi és irodafejlesztéshez való terület áll a cég rendelkezésére, csak a Váci úton 147 ezer négyzetméternyi irodaterület építésére lenne lehetőség, és igény esetén készek is megkezdeni az előkészítést, azonban spekulatív alapon nincs értelme elindítani a folyamatokat - mondta a lapnak Török Árpád vezérigazgató

A Portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy korrupció gyanúja miatt bíróság elé kerülhet az osztrák jegybankelnök. Ewald Nowothnyt és két másik jegybanki alkalmazottat azzal vádolnak, hogy tudtak bizonyos kenőpénzek kifizetéséről. A bécsi állami ügyészség nyomozásában az egyik érintett a jegybank alelnöke, Wolfgang Duchatczek, a másik pedig Peter Zöllner, az igazgatóság egyik tagja. Az érintettek tagadnak.

A Pénzcentrum.hu-n tippeket kaphatnak az alacsonyabb fűtésszámlák eléréséhez. Az energiafogyasztás szempontjából a téli hónapok az éves átlagot tekintve mindig is a csúcsidőszakot jelentették. A fűtésszámlán úgy lehet a legjobban spórolni, ha úgynevezett temperáló fűtést végzünk, ami csupán annyit jelent, hogy otthonukban megpróbálunk fönntartani egy állandó alaphőmérsékletet, azaz akkor sem engedjük kihűlni a lakást, ha nem vagyunk odahaza. Otthonunk hőmérsékletét távollétünkben is egy komfortos 15-16 fokon tartva elérjük, hogy ne hűljenek le a falak és a bútorok, s a fogyasztás csökkenése mellett annak is örülhetünk, hogy a hidegből hazaérve kevesebb idő alatt fűtjük be a lakást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×