eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fel sem merült az előre hozott választás ötlete - lapszemle

Fontos, hogy a választójogi törvény biztosítsa annak a lehetőségét, hogy stabil kormánya legyen minden választás után az országnak - mondta Áder János a Magyar Nemzetnek. Az Index szerint a börtönök túlzsúfoltsága miatt kérdéses, hova kerülnek az elzárással büntetett hajléktalanok.

A gazdasági válság elhúzódásával Magyarországnak az az érdeke, hogy a választójogi törvény biztosítsa annak a lehetőségét, hogy stabil kormánya legyen minden választás után az országnak - mondta Áder János, a Fidesz választójogi és igazságszolgáltatási reformjainak előkészítésével megbízott európai parlamenti képviselője a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent interjúban. Arra a kérdésre, hogy egyes politikai elemzők szerint a Fidesznek érdekében állhat egy előre hozott választás, Áder János úgy válaszolt: semmilyen hasonló szándékról, törekvésről egy fél mondat sem hangzott el azokon a megbeszéléseken, amelyeken részt vett. Nagyon meg lenne lepve, ha bárki felvetné a Fideszből az előre hozott választás gondolatát.

Már most is túlzsúfoltak a hazai börtönök, így nem világos, hova kerülnek azok a hajléktalanok, akiket decembertől azért zárnak be, mert a közterületen élnek, vagy, mert az ingóságaikat közterületen tartják - figyelmeztet az Index. Csak Budapesten nagyjából nyolcezer hajléktalan van, így akár ennyi potenciális új rabbal is lehet számolni. Ráadásul a jövőre életbe lépő új szabálysértési törvénnyel könnyebben zárhatnak be más renitenseket is. A BM adatai szerint a fogva tartottak létszáma jelenleg megközelíti a 17 450 főt, ami országosan 138 százalékos kihasználtságot jelent.

A magas munkanélküliség és a bizonytalan gazdasági növekedési kilátások ellenére rekordot döntöttek idén az Egyesült Államokban a karácsonyi vásárlási szezon kezdetének számító "fekete pénteken" az értékesítések - számol be a Portfolio.hu. A vásárlók összesen 11,4 milliárd dollárt költöttek, ami 6,6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki a ShopperTrak adataiból.

Az elmúlt évben "enyhe" tízmillió forintos profitot produkált az előfizetéses lapterjesztéssel foglalkozó Médialog Zrt., amely az idén már várhatóan százmillió forintot meghaladó eredményt érhet el - írja a Napi Gazdaság. Köő-Tóth Győző, a társaság vezérigazgatója a lapnak elmondta: a belső működés és az alvállalkozói hálózat hatékonyságának növelésével és kreatív terjesztési megoldásokkal sikerült költséget megtakarítani és eredményt javítani, az áremelkedés infláció alatt maradt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×