eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A kormány a dohányzás visszaszorítására törekszik

Míg Európában egyre kevesebben dohányoznak, Magyarországon egyre többen, a kormány éppen ezért a dohányzás visszaszorítására törekszik - derült ki a Fidesz frakcióvezetőjének sajtótájékoztatóján. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója szerint a dohányárusítás korlátozása visszaszoríthatja a fogyasztást és egészségvédelmi szempontból hasznos lehet.

Lázár János elmondta, hogy a probléma égető, mert a fiatalok körében robbanásszerűen emelkedik a cigarettázók aránya. Összetett kérdésről van szó - hangsúlyozta a frakcióvezető.

Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy a dohányárusítás korlátozása visszaszoríthatja a fogyasztást és egészségvédelmi szempontból hasznos lehet. A teljes tiltás azonban a bűnözés élénküléséhez vezethet.

A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy a fiatalok a jelenlegi gyakorlat szerint - elsősorban a szupermarketekben - könnyedén vásárolhatnak cigarettát, hiába tiltott ez a számukra. Gábor Edina kiemelte, hogy a külföldi példák azt mutatják, hogy ha csökken a hozzáférés, akkor az tervezhetővé teszi a fogyasztást.

A magyar társadalom a becslések szerint mintegy 400 milliárd forintot költ évente dohányzásra, átláthatóvá és szabályozottá kell tenni a dohánytermékek kereskedelmét - emelte ki.

Lázár János szövetségeseket keres a több tízezer munkahelyet teremtő feladat végrehajtásához - nemcsak a frakción belül, hanem az egész Parlamentben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×