eur:
390.17
usd:
365.4
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A magyar-kínai megállapodások közzétételére kötelezték a kormányt

A nyáron aláírt magyar-kínai megállapodások közzétételére kötelezte a kormányt elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság. Az LMP parlamenti frakcióvezetője, Schiffer András közérdekű adatok kiadására hivatkozva indított pert a kabinet és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ellen.

Az ellenzéki politikus korábban arra kérte a miniszterelnököt, hogy teljes terjedelemben adja ki a tizenkét kétoldalú megállapodást.

A nemzeti fejlesztési miniszter válaszában közölte: a kért megállapodások közül hat nem áll a rendelkezésére, míg a másik hat esetében betekintési lehetőséget biztosított.

Az LMP frakcióvezetője szerint a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény nem ismeri a betekintés jogintézményét és az alpereseknek nem volt jogalapjuk arra, hogy megtagadják az adatközlést.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×